ספיר לפקין: סגן נשיא איראן עארף: "עלינו להיות מוכנים למצב של מלחמה. האסטרטגיה שלנו היא שלעולם לא נפתח במלחמה, אך אם יכפו אותה, סיום המלחמה לא ייקבע בידי האויבים. הודענו על מוכנות למשא ומתן, אך הפעם אנחנו רוצים הבטחה. ארה"ב באמצע סבב המשא ומתן הקודם שהיה, תקפה את איראן. עכשיו איזו הבטחה יש שהפעם לא יעשו כך? אם נוכל להיות בטוחים שהם מחפשים משא ומתן אמיתי ולא מסווה לתעלול גדול יותר, ננהל משא ומתן"
צה"ל החליט: בית החולים בג'באליה ייאטם
צה"ל החליט לאטום את בית החולים כמאל עדואן שבג'באליה כדי להוציאו מכלל שימוש, זאת לאחר שנעצרו וחוסלו בו מאות מחבלי חמאס. עד כה צה"ל אפשר למוסדות הרפואיים לשוב לפעול אחרי הפשיטות
אחרי סיום הפשיטה עליו בסוף השבוע, צה"ל פועל באופן חריג לאטום את בית החולים כמאל עדואן שבג'באליה כדי להוציאו מכל שימוש, כך דווח ב"ווינט".
מדובר בצעד חריג, מאחר ובעבר צה"ל אפשר למוסדות הרפואיים לשוב לפעול לאחר הפעילות בהם. הפעילות בבית חולים זה גררה ביקורת בינלאומית חריפה.
בשבת לוחמי צוות הקרב של חטיבה 401, שייטת 13, חוקרי יחידה 504 וכוחות שב"כ, בפיקוד אוגדה 162, ובהכוונה מודיעינית של אמ"ן ושב"כ, השלימו פעילות ממוקדת נגד יעדי טרור במרחב בית החולים כאמל עדואן, בעקבות מידע מודיעיני כי מרחב בית החולים חזר לשמש כמעוז טרור של חמאס וכמחסה למחבלים, על אף קריאות חוזרות להימנע משימוש צבאי במתקנים רפואיים.
במהלך הפעילות במרחב, עצרו הכוחות יותר מ-240 מחבלי חמאס וגא״פ ופעילים נוספים החשודים כמחבלים, חלקם ניסו להתחזות לחולים ולאנשי צוות רפואי וחלקם ניסו לברוח באמבולנסים.
בין העצורים שהועברו לחקירה, מנהל בית החולים, אשר חשוד כפעיל בארגון הטרור חמאס, מחבלים בתחום הנ"ט וההנדסה של חמאס וכ-15 מחבלים שלקחו חלק בטבח הרצחני ב-7 באוקטובר.
