אבו עלי אקספרס: ראש הממשלה נתניהו מגיב להתבטאויות של סגן הנשיא ג'יי די ואנס נגד ישראל מראיינת: ג'יי. די. ואנס אמר לאחרונה לג'ו רוגן (פודקאסט) שישראל מנסה לחבל בסיום המלחמה מול איראן. הוא אמר שיש גורמים במערכת שלכם שמנסים להשפיע על דעת הקהל האמריקאית כדי שהמלחמה תימשך. כיצד אתה מגיב לכך? נתניהו: זה פשוט לא נכון. הייתה לי שיחה טובה מאוד עם סגן הנשיא הבוקר, ואני חושב שהבהרנו את העניין, משום שזו אינה המדיניות שלנו. לאנשים בודדים במערכת שלנו יכולות להיות דעות משלהם, אבל את מדיניות הממשלה אני קובע - וזו אינה המדיניות שלנו.
בביתו של תושב וירג'ינה: מאות מטעני חבלה, חומר נפץ בצנצנת במקפיא
גבר מוירג'יניה נעצר לאחר שסוכני FBI מצאו מטמון גדול של מטעני חבלה בביתו. הרשויות עצרו את בראד ספפורד ב-17 בדצמבר בחווה בסמית'פילד צפונית-מערבית לנורפוק. העצור אמר בחקירה שהוא החזיק במקפיא שלו צנצנת של חומר נפץ
גבר מווירג'יניה נעצר לאחר שהרשויות מצאו בביתו מטמון ענק של מטעני חבלה תוצרת בית, חלקם סומנו כ"קטלניים". מדובר בתפיסה הגדולה ביותר של כמות מטעני חבלה בהיסטוריה של ה-FBI, כך אמרו גורמים רשמיים לרשת NBC.
הרשויות עצרו את בראד ספפורד ב-17 בדצמבר בחווה בסמית'פילד, כ-50 קילומטרים צפונית-מערבית לנורפולק, והאשימו אותו בהחזקה בלתי חוקית של רובה ו-150 מטענים.
"סוכן ה-FBI מצא את הרובה יחד עם מלאי של יותר מ-150 מטעני חבלה מאולתרים תוצרת בית, שתוייגו כמטעני צינור במהלך חיפוש בביתו", נכתב בטופס המעצר.
"חלק מהמטענים הללו סומנו כ'קטלניים'. רוב המטענים נמצאו בחניה של הבית, ה-FBI מצא גם כלים וחומרי ייצור, כולל נתיכים תוצרת בית וצינורות", נכתב. "כמה מטעני צינור נוספים נמצאו בתרמיל בחדר השינה של הבית, באופן לא מאובטח לחלוטין".
ספפורד אמר בחקירה שהוא החזיק במקפיא שלו צנצנת של חומר נפץ שיכול להתפוצץ כתוצאה משינויי טמפרטורה. על הצנצנת היה כתוב "מסוכן" ו"אל תיגע" לצד פריטי מזון אחרים במקפיא.
התובעים אמרו שספפורד השתמש בתמונות של הנשיא ביידן לאימון מטרות, "הביע תמיכה בהתנקשויות פוליטיות, ולאחרונה חיפש פרטים על ירי צלפים במטווח מקומי" נכתב בתביעה.
החקירה החלה בשנה שעברה כאשר הרשויות קיבלו מידע שספפורד נפצע בידו בזמן שהתעסק עם מטען ביתי, "ספפורד אגר נשק ותחמושת תוצרת בית" נמסר מבית המשפט. הניו יורק טיימס מדווח, כי ספפורד איבד שלוש אצבעות בידו הימנית בזמן שהתעסק עם מטען ביתי, אמר השכן לעיתון.
השכן דיווח כי ספפורד אמר לו שהוא וחבריו "מתכוננים למשהו" שהוא "לא יוכל לעשות לבד", נכתב בתביעה. לאחר הניסיון לחסל את הנשיא הנבחר דונלד טראמפ בפנסילבניה ביולי האחרון, ספפורד אמר לשכנו כי הוא "מקווה שהיורה לא יחמיץ את קמלה", סגנית הנשיא ביידן.
