אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
צה"ל תקף מחבלי חמאס שהתמקמו במרחב ההומניטרי בחאן יונס
צה"ל תקף מחבלי חמאס שפעלו במרכז פיקוד ושליטה שהוקם במתחם עיריית ח׳אן יונס, במרחב ההומניטרי
כלי טיס של חיל האוויר תקפו לפני זמן קצר, באופן ממוקד ובהכוונה מודיעינית של אמ״ן, שב"כ ופיקוד הדרום, מחבלים מארגון הטרור חמאס שפעלו במרכז פיקוד ושליטה שהוקם במתחם עיריית ח׳אן יונס במרחב ההומניטרי.
מתחם הפיקוד והשליטה שימש את מחבלי החמאס לתכנון ולהוצאה לפועל של פעולות טרור נגד כוחות צה״ל ומדינת ישראל.
טרם התקיפה ננקטו צעדים רבים כדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים, לרבות שימוש בחימוש מדויק, תצפית מהאוויר ומידע מודיעיני נוסף.
מצה"ל נמסר כי ארגון הטרור חמאס מפר באופן שיטתי את הדין הבין לאומי, תוך ניצול אכזרי של מוסדות אזרחיים והאוכלוסייה כמגן אנושי לפעולות טרור. צה״ל ימשיך לפעול בעוצמה ובנחישות כנגד ארגוני הטרור.
בתוך כך, כלי טיס של חיל האוויר חיסלו במהלך הלילה, בהכוונה מודיעינית של אמ"ן ופיקוד הדרום, את ראש מנגנון ביטחון הפנים של ארגון הטרור חמאס בדרום רצועת עזה המחבל חסאם שהואן. המחבל הסתתר בחסות האוכלוסייה האזרחית במרחב ההומניטרי בחאן יונס.
מנגנון ביטחון הפנים של ארגון הטרור חמאס ביצע חקירות אלימות כנגד תושבי רצועת עזה, זאת תוך פגיעה קשה בזכויות אדם ודיכוי מתנגדי הארגון.
