מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 15°c
חיפה 19°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
כ"ג טבת התשפ"ה | 23.01.2025
תל אביב 17°c
באר שבע 15°c
חיפה 19°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בורקס פסטרמה שכולם אוהבים!

כשתכינו את המגולגלות עלים האלו - לא תבינו איך הן נעלמות כל כך מהר מהמגש! ואם תכינו ליד סלט, אתם בכלל תצאו אלופים...

בורקס פסטרמה שכולם אוהבים!
בורקס פסטרמה צילום: AI, שאטרסטוק

מצרכים:

  • בצק עלים בחבילה
  • 500 גרם פסטרמה הודו/סלמי
  • קטשופ וחרדל
  • אפשר להוסיף: זיתים / תבלין טוסקנה / רוטב צ'ילי
  • לציפוי: ביצה ושומשום

אופן ההכנה:

  1. נפתח את בצק העלים ונרדד אותו מעט
  2. נמרח קטשופ ומעט חרדל בכמות שאוהבים
  3. נסדר את פרוסות הפסטרמה מעל באופן שהן יהיו צמודות זו לזו ולא ישאר 'מרווח רייק'.
  4. נגלגל את הבצק לאט ובזהירות בצד הרוחב, עד לקבלת גליל.
  5. נמרח ביצה ונפזר שומשום ונכניס לאפיה עד לאפיית הבצק והשחמה של השכבה העליונה – כחצי שעה בחום של 200 מעלות.

בתיאבון!

 צבע אדום

art