מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 15°c
חיפה 19°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
כ"ג טבת התשפ"ה | 23.01.2025
תל אביב 17°c
באר שבע 15°c
חיפה 19°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

כמו פנקייק: לביבות בטטה אפויות

לביבות בטטה בסגנון שלא הכרתם, לאכול עם רוטב יוגורט או מייפל או לחילופין.. סלט! לפנק ולהנות!

כמו פנקייק: לביבות בטטה אפויות
פנקייק לביבות בטטה צילום: שאטרסטוק

מצרכים

  • 4 בטטות בינוניות
  • 1 בצל
  • 3 ביצים L
  • 1/2 כוס קמח
  • כף שמן
  • חצי כפית אבקת מרק
  • מעט כורכום וכפית שטוחה מלח
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור ל 190 מעלות.
    2. מקלפים את הבטטות, חותכים לחתיכות גדולות ומרתיחים במים מומלחים, עד לריכוך חלקי.
    3. מטגנים את הבצל במעט שמן.
    4. מסננים את הבטטות.
    5. מוסיפים תבלינים, בצל, קמח, שמן זית פטרוזיליה וביצים מועכים ומערבבים.
    6. משמנים היטב עם שמן זית נייר אפייה על תבנית התנור.
    7. מניחים תלוליות מהעיסה בעזרת כף.
    8. מכניסים לתנור כ 20 דק' הופכים רק כאשר הצד שעל התבנית משחים (שלא יתפרקו), הופכים לצד השני מועכים מעט ואופים עד להזהבה מגישים בליווי טחינה, פסטו ומתבלים.
     
    בהצלחה!

 צבע אדום

art