מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 13°c
חיפה 17°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 26°c
אשדוד 15°c
כ"ג טבת התשפ"ה | 23.01.2025
תל אביב 15°c
באר שבע 13°c
חיפה 17°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 26°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון קל לספינג'ים מושלמים (ותדאגו לעראק במטבח)

היום כולם יודעים: להכין ספינג' זה לא סוף העולם! בעצם, הוא הטיגון הכי קל והכי מוצלח של חנוכה! נסו את המתכון שלי - אין אדם אחד שלא מצליח איתו!

מתכון קל לספינג'ים מושלמים (ותדאגו לעראק במטבח)
ספינג' צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 800 גרם קמח
  • 640 מיל' מים פושרים
  • 2 כפות שמרים
  • 6 כפות סוכר
  • כפית מלח
  • 2 כפות עארק (אל תוותרו!)
  • צלחת עם סוכר לציפוי

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את המים עם השמרים, מוסיפים את יתר החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך.
  2. מתפיחים עד להכפלת הנפח – כארבעים דקות עד שעה התפחה – בהתאם לחום המטבח.
  3. מחממים סיר קטן עם שמן בגובה של כ-4 ס"מ וכשהשמן רותח מניחים בתוכו מהבצק באופן הזה:
  4. לוקחים בעזרת ידיים רטובות כדור בצק ומעל השמן הרותח יוצרים בו חור בעזרת האצבעות, מניחים בתוך השמן עד להשחמה קלה והופכים לצד השני
  5. מוציאים מהשמן ישירות לצלחת סוכר, הופכים כדי שהספינג' יקבל סוכר מכל הכיוונים ומעבירים למגש.

אוכלים חם 🙂

 צבע אדום

art