וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
משפחת החטופה הישראלית בעיראק נפגשה עם מתאם השבויים והנעדרים
משפחה של אליזבט צורקוב, שנחטפה בעיראק ב-2023, נפגשה עם מתאם השבויים והנעדרים גל הירש, ועם מקביליו - זאת במסגרת המאמצים האחרונים לשחררה
בני משפחתה של אליזבט צורקוב, שנחטפה בעיראק ב-2023, נפגשו עם מתאם השבויים והנעדרים גל הירש - לצד מקביליו מכמה מדינות נוספות, כך דווח ב"ווינט".
בפגישה ניסתה המשפחה לצד הירש ללחוץ על מתאמי השבויים והנעדרים הזרים להפעיל לחץ על עיראק לאתר את החטופה.
כזכור, אליזבט צורקוב (38), אזרחית ישראלית ורוסית, נחטפה במרץ 2023 בבגדד על ידי המיליציה השיעית "כתאיב חזבאללה" המזוהה עם איראן. הארגון מהווה חלק מאיגוד המיליציות "כוחות המוביליזציה העממית" שממומן ומתוחזק על ידי ממשלת עיראק.
צורקוב, חוקרת ומומחית למזרח התיכון, נכנסה לעיראק ביוזמתה באמצעות דרכונה הרוסי לצורך מחקר אקדמי במסגרת לימודי הדוקטורט שלה באוניברסיטת פרינסטון בארצות הברית. אין מידע רשמי על מצבה או על מקום הימצאה. החוטפים מעולם לא העלו דרישות רשמיות כלשהן לשחרורה.
בשבוע שעבר דווח באתר החדשות האמירותי "ארם ניוז" ממקור מדיני עיראקי כי צוות דיפלומטי מערבי החל לפעול מול מפלגות שונות בעיראק כדי לנסות להביא לשחרורה של החטופה.
