עמיחי שטיין: ניו יורק טיימס: הנשיא טראמפ ביטל את ההגנה של שר החוץ לשעבר שלו, מייק פומפאו, והשליח שלו לענייני איראן בקדנציה הראשונה, בריאן הוק, למרות ששניהם מתמודדים עם איומים ונסיונות התנקשות מצד איראן. מוקדם יותר השבוע דווח כי ההגנה הוסרה גם מג'ון בולטון, לשעבר יועצו לביטחון לאומי.
מבנים הוצתו ורוססו עליהם כתובות נקמה על הפיגוע
על המבנים שהוצתו בכפר אבו פלאח ימים ספורים לאחר הפיגוע בשומרון שבו נרצחו שלושה בני אדם, נכתב: "נקמה פונדוק" ו"ד"ש נקמה"
בכפר אבו פלאח באזור בנימין (גוש שילה) יהודים הציתו מבנים וריססו עליהם כתובות נקמה. בין היתר, נכתב על המבנים: ״ד״ש נקמה״ ו״נקמה פונדוק״, זאת לאחר הפיגוע הרצחני השבוע בכפר פונדוק בשומרון, שבו נרצחו 3 ישראלים בידי חוליית מחבלים פלסטינית. לא נמסר על נפגעים באירוע הטרור היהודי, ובשלב זה אין עצורים, כך דווח בגלצ.
בפיגוע בפונדוק ביום שני, המחבלים הגיעו למקום ברכב, ביצעו ירי מתמשך לעבר רכבים ואוטובוסים שחלפו במקום ונמלטו לכיוון שכם דרך כביש 55. הם טרם נתפסו. בפיגוע נרצחו השוטר אלעד וינקלשטיין (35) מעין הנצי"ב, שהיה ברכב עם בנו בן ה-10, ועליזה רייז (70) ורחל כהן הי"ד (73) מקדומים, שנסעו יחד ברכב נוסף.