מבזקים +
תל אביב 9°c
באר שבע 9°c
חיפה 11°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 33°c
אשדוד 9°c
י' שבט התשפ"ה | 08.02.2025
תל אביב 9°c
באר שבע 9°c
חיפה 11°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 33°c
אשדוד 9°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

שבת כמו במלון יוקרתי: קציצות הודו ברוטב פטריות

קציצות נימוחות ורייחניות מעורבות מהודו ועוף טחון, ברוטב יוקרתי של פטריות - מתאים במיוחד לסעודת שבת, ומכניס לאווירה של בית מלון

שבת כמו במלון יוקרתי: קציצות הודו ברוטב פטריות
קציצות הודו צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

לקציצות: 

  • 1 ק"ג הודו טחון מעורב עם עוף טחון
  • 1 בצל
  • 2/3 כוס קמח
  •  תבלינים: כפית מלח, כפית פלפל שחור, כף כמון, כף תבלין ראס אל חנות/תבלין לקציצות.

לרוטב: 

  • 1 בצל גדול
  • 3-4 כפות אבקת מרק פטריות
  • 2 כפות אבקת בצל
  • כפית כמון
  • פטריות
  • שמן לטיגון
  • מלח, פלפל, תבלין כוסברה טחונה

אופן ההכנה:

  1. נטחן או נגרד את הבצל של הקציצות, נוסיף לבשר הטחון נערבב את כל חומרי הקציצות לעיסה רכה.
  2. בסיר רחב ונמוך נטגן את הבצל של הרוטב עד להזהבה קלה עם מעט שמן, ונוסיף את התבלינים, נוסיף 4-5 כוסות מים חמים ונרתיח את הרוטב.
  3. נכין כדורים מעיסת הקציצות ונכניס לרוטב הרותח, נוסיף את הפטריות ונוסיף עוד תיבול לפי הצורך ונכסה.
  4. נבשל למשך כארבעים דקות על אש בינונית – עד לקבלת רוטב סמיך.
  5. אם הרוטב לא סמיך – אפשר לשים 2 כפות קמח בחצי כוס מים חמים, לערבב היטב ולהוסיף לרוטב.

בתיאבון!

 צבע אדום

art