מבזקים +
תל אביב 9°c
באר שבע 8°c
חיפה 12°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 30°c
אשדוד 9°c
י' שבט התשפ"ה | 08.02.2025
תל אביב 9°c
באר שבע 8°c
חיפה 12°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 30°c
אשדוד 9°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

דג סלמון מתקתק בפטריות ושקדים | מירב מלכה

סלמון מושלם ברוטב מתקתק ובציפוי של שבבי שקדים מקורמלים, לצד פטריות ועגבניות, קל להכנה ובאפיה קלה בלבד

דג סלמון מתקתק בפטריות ושקדים | מירב מלכה
דג סלמון מתקתק צילום: AI, שאטרסטוק

מצרכים:

  • דג סלמון
  • תיבול לדג: שמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון
  • פטריות
  • 15 עגבניות שרי

מצרכים לציפוי: 

  • כוס שקדים
  •  4 שיני שום קצוץ
  • 2 כפות סוכר חום
  • רבע כוס דבש
  • רבע כוס סילן
  • 4 כפות צ'ילי מתוק
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות מחמאה בטעם חמאה.

אופן ההכנה:

  1. לאחר ניקוי והורדת העור של הדג.
  2. מניחים אותו בתבנית ומזגגים עליו שמן זית מלח, פלפל שחור ומיץ מחצי לימון.
  3. בצידי הדג מוסיפים פטריות ועבניות שרי.
  4. ואז מתחילים להכין את הציפוי:
  5. קולים במחבת כוס שקדים מוסיפים שיני שום קצוץ ואז את יתר הדברים לפי הסדר
  6. לאחר שהכל נמס ומקורמל שופכים על הדג.
  7. מוסיפים  צרור כוסברה קצוצה. –
  8. מכניסים לאפיה בחום של 180° למשך 15 דקות.

 צבע אדום

art