מבזקים +
תל אביב 9°c
באר שבע 9°c
חיפה 11°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 33°c
אשדוד 9°c
י' שבט התשפ"ה | 08.02.2025
תל אביב 9°c
באר שבע 9°c
חיפה 11°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 33°c
אשדוד 9°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ניחוח הגריל: עוף עם תפוחי אדמה קלאסי ומוצלח בתנור

מתכון אותנטי והכי טעים לעוף עם תפוחי אדמה בגריל. שבתי ומעלה לשולחן זכרונות אהובים...

ניחוח הגריל: עוף עם תפוחי אדמה קלאסי ומוצלח בתנור
עוף ותפוח אדמה בתנור צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 7-8 כרעיים עוף או עוף שלם
  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 בטטה גדולה
  • חצי כוס שמן
  • תבלינים: מלח. פלפל שחור גרוס. כף וחצי פפריקה מרוקאית בשמן, כפית כמון, כף תבלין סטייק.
  • חצי כוס רוטב צ'ילי או טריאקי.

אופן ההכנה:

  1. נקלף את תפוחי האדמה ונפרוס לפרוסות עבות.
  2. נניח בתבנית מרופדת ועליהם נסדר את חלקי העוף.
  3. נסדר גם את הבטטה חצוי לשלוש או יותר.
  4. נערבב את הרוטב עם השמן ועם התבלינים ונשפוך על כל תכולת התבנית.
  5. נכניס לאפיה בגריל בחום של 220 מעלות למשך כארבעים דקות או עד לבישול החלק הפנימי של העופות וצבע שחום ויפה מלמעלה.
  6. בתיאבון!

 צבע אדום

art