אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
מתפ"ש חושף: "אם חמאס יפוצץ את השיחות - נגיב גם בהיבט ההומניטרי"
מתאם פעולות הממשלה בשטחים חשף בדיונים סגורים וברקע המגעים לעסקת חטופים, כי בצה"ל "נערכים לשינוי בהכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה" | לדבריו, "אם חמאס יפוצץ את השיחות - נגיב גם בהיבט ההומניטרי"
האלוף רסאן עליאן, מתאם פעולות הממשלה בשטחים, חשף בשיחות סגורות שקיים כי צה"ל מתכונן לאפשרות של שינוי משמעותי במדיניות הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה - אם חמאס יטרפד את עסקת החטופים, כך דווח הערב ב"חדשות 12".
"אנחנו נדרשים להיערך במהירות לשינוי הכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה, אם נצא לעסקה ואם לאו", אמר עליאן בדיון. "כולנו מקווים שתהיה עסקה במהרה, אבל נערכים גם לאפשרות שבה חמאס מפוצץ את השיחות - ולזה תהיה תגובה גם בהיבט הסיוע ההומניטרי שייכנס לרצועה".
מלשכת מתאם פעולות הממשלה בשטחים נמסר: "לא מתייחסים לנאמר בדיונים ביטחוניים סגורים".
בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים הערב (מוצ"ש) דיון הערכת מצב בנושא החטופים עם שר הביטחון ישראל כ"ץ, ראשי מערכת הביטחון, ועם הנושאים-והנותנים מטעם הממשל האמריקני היוצא והנכנס.
מלשכת נתניהו נמסר כי "בתום הדיון הנחה ראש הממשלה את ראש המוסד, ראש השב״כ, האלוף במיל׳ ניצן אלון והיועץ המדיני אופיר פלק לצאת לדוחא במטרה להמשיך לקדם עסקה לשחרור חטופינו".
