רועי קייס: ערוץ אל-חדת׳ הסעודי מדווח ממקורותיו, כי סבב ראשון של מו"מ טכני ישיר בין וושינגטון וטהראן יתקיים מחר בשוויץ. המקורות הוסיפו כי השיחות בין איראן וארצות הברית יתקיימו בציריך שבשוויץ. המקורות ציינו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול היבטים משפטיים שקשורים להסרת הסנקציות המוטלות על איראן. המקורות הבהירו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול את סוגיית הכספים והנכסים האיראנים המוקפאים בקטר. המקורות הדגישו, כי המו"מ הטכני יכלול את סוגיית הגרעין האיראני. עוד צויין כי קטר ופקיסטן ישתתפו בשיחות ובחלק מישיבות המו"מ ישתתפו טורקיה וסעודיה. בדיווח מוזכר גם שבישיבות המו"מ שאינן פומביות ידונו בסוגיות הקשורות ללבנון וחזבאללה
טראמפ על העסקה: "אם זה לא יקרה יהיו צרות"
הנשיא הנבחר אמר: "אני מבין שהייתה לחיצת יד ושהם הולכים לסגור את זה, אולי עד סוף השבוע". טראמפ חזר על כך שרבים מהחטופים אינם בין החיים בשל התנאים הקשים שבהם הם מוחזקים
הנשיא הנבחר בארצות הברית, דונלד טראמפ, אמר היום כי "אנחנו קרובים מאוד להשלמת עסקת חטופים. הם חייבים להשלים את זה. אם לא יהיו שם הרבה צרות, צרות שהם לא ראו בעבר. אני מבין שהייתה לחיצת יד ושהם הולכים לסגור את זה, אולי עד סוף השבוע", כך אמר טראמפ בריאיון לרשת ניוזמקס החביבה עליו.
בשבוע שעבר טראמפ חזר על האיום כי אם החטופים לא ישתחררו עד שייכנס בחזרה לבית הלבן "יהיה גיהינום". הוא עקץ את הנשיא היוצא ג'ו ביידן, ולדבריו, במשמרת שלו לא יסתפק במילים כמו DON'T, אלא במעשים. "החטופים חייבים להשתחרר עכשיו. אם זה לא יקרה - יהיה גיהינום, בדיוק כמו שזה נשמע", אמר.
טראמפ חזר על כך שרבים מהחטופים אינם בין החיים בשל התנאים הקשים שבהם הם מוחזקים. ישראל מאמינה שכמחצית מ-98 החטופים שעדיין נמצאים בעזה הם בחיים.
הבוקר אמר גורם בחמאס לרשת BBC הבריטית כי ביום הראשון לעסקה ישוחררו שלושה חטופים. שבוע לאחר מכן ישוחררו ארבעה נוספים. 33 החטופים שאמורים להשתחרר בשלב הראשון הם כאלה שלא הוכרזו כחללים, ההנחה העצובה שייתכן שלא כולם בחיים. השחרור יתפרס על פני 42 יום, והשחרור האחרון יהיה ביום ה-42.
