מבזקים +
תל אביב 12°c
באר שבע 13°c
חיפה 13°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 26°c
אשדוד 12°c
י"א שבט התשפ"ה | 09.02.2025
תל אביב 12°c
באר שבע 13°c
חיפה 13°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 26°c
אשדוד 12°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

דיווח: זו ההתעקשות של ישראל | גורם מדיני: "חמאס מתחמק מביצוע העסקה"

לפי דיווחים בכלי תקשורת ערביים, חמאס טוען הבוקר כי ישראל מתעקשת על זכות וטו לגבי שמות המחבלים שישוחררו | בישראל סבורים כי ארגון הטרור מעלה טענות שקריות, "כדי להתחמק מביצוע העסקה"

דיווח: זו ההתעקשות של ישראל | גורם מדיני: "חמאס מתחמק מביצוע העסקה"
שחרור מחבלים מהכלא. אילוסטרציה צילום: Jamal Awad/Flash90

"ישראל מתעקשת על זכות וטו לגבי שמות המחבלים שישוחררו", כך נטען ברשת סקיי ניוז בערבית. לפי הדיווח, ישראל דורשת שצה"ל יישאר 700 מטר בתוך רפיח - תנאים שעלולים לסכל את העסקה.

גורם מדיני הגיב לדיווחים ואמר כי חמאס מעלה טענה שקרית לפיה ישראל הוסיפה תנאים חדשים במשא-ומתן - כדי להתחמק מביצוע העסקה.

גם עיתון הלבנוני "אל-אחבאר" דיווח כי החתימה מתעדכבת בשל אי מסירתן של מפות המבהירות את נסיגת הכוחות של ישראל מעזה לאחר כניסת הפסקת האש לתוקף.

מקור המעורה במשא ומתן אמר לעיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד" כי חמאס הגיש את "הסכמתו" לטיוטת ההסכם למתווכות עוד בלילה שבין שני לשלישי, אך ביקש לצד זאת מהמתווכים מפות ברורות, שמפרטות את האזורים שמהם ייסוג צה"ל, ולוחות זמנים לכל נסיגה.

מוקדם יותר, מקורות ערביים ששוחחו עם העיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל" אמרו ברקע ההתעכבות בהודעה על הגעה לעסקת חטופים, כי מנהיג חמאס בעזה מוחמד סינוואר מסכים באופן עקרוני לתנאי ההסכם. 

בעיתון הפרו-חמאסי הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד" נכתב הבוקר כי "שיחות המשא ומתן להסכם בעזה מחפשות מנגנוני יישום". בעיתון "אל-ערבי אל-ערבי" שיוצא לאור בלונדון נכתב כי "הסכם הפסקת האש בעזה נמצא בשלב הסופי שלו והצבא הישראלי מתכונן לנסיגה ממעבר רפיח".

עסקת חטופים חמאס חטופים עזה מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

art