מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון לפאי לימון עשיר וטעים
פאי לימון ביתי מושלם! מתכון קלאסי לפאי לימון עשיר וטעים עם בצק פריך ומלית לימונית עשירה. סיומת מושלמת עם מרנג משובח. מושלם לאירוח או כקינוח מפנק
מתכון לפאי לימון עשיר וטעים / מירב מלכה
המצרכים לפאי לימון עשיר וטעים:
- תבנית פאי נשלפת קוטר 22
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 1/4 כוס שקדים טחונים דק
- 150 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
- 1 חלמון ביצה
למלית:
- 4 ביצים
- 3 כפות קמח
- ¾ כוס סוכר
- 2 כפות דבש
- 2 לימונים סחוטים
- גרידת מלימון שלם
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1/4 כוס שקדים טחונים
למרנג:
- 3 חלבונים
- 1 כוס סוכר
אופן ההכנה לפאי לימון עשיר וטעים:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד
- משטחים את הבצק בתבנית ומכניסים להקפאה עד הכנת המלית
הכנת המלית:
- בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי המלית עד לאיחוד
הרכבת הפאי:
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים פנימה את המלית על הבצק
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך 50 דקות
- מוציאים ומצננים הייטב את העוגה
הכנת המרנג:
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר למרקם יציב ומבריק ומזלפים פרחים על העוגה.
- מכניסים את העוגה שוב לתנור על 200 מעלות לשיזוף המרנג.
בהצלחה.
