אסף רוזנצוייג: ראש ממשלת ספרד פדרו סנצ'ס על מעצרו של פעיל המשט סייף אבו קשק המקורב לחמאס: "נתניהו חטף אזרחים זרים, כולל אזרח ספרדי. תמיד נגן על אזרחינו, תמיד נגן על המשפט הבין-לאומי, דורשים את שחרורו המלא של האזרח הספרדי שנחטף שלא כחוק"
ישראל ללבנונים: "יצרנו עבורכם הזדמנות לבנות את המדינה מחדש"
שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, נאם בדיון במועצת הביטחון והבהיר: "לא נאפשר להיסטוריה לחזור על עצמה - ישראל תמשיך לפעול בנחישות בלבנון אם חיזבאללה ינסה להתארגן מחדש"
מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה אתמול (שישי) לדיון בנושא הפסקת האש בין ישראל לבין לבנון ונוכחות צה"ל בגבול הסורי.
השגריר דני דנון פנה ישירות לנציג הלבנוני: "יצרנו עבורכם הזדמנות לבנות את לבנון מחדש - נצלו אותה וממשו את הריבונות שלכם כדי להבטיח עתיד ללא טרור". השגריר הוסיף: "לאנשי לבנון: לבנון שייכת לכם, לא לאיראן. זה הרגע שלכם לקחת את השליטה".
השגריר פנה לחברי המועצה והציג בפניהם מכתבים שישראל שלחה למועצת הביטחון אשר מוכיחים את ההפרות של חיזבאללה ושל סוריה: "כוחות יוניפי"ל ואונדו"ף צריכים ללמוד מכישלונות העבר וליישם את המנדט שניתן להם באופן מלא. כחברי המועצה, עליכם להרחיב את המנדט שניתן להם כדי שיוכלו לפעול בנחישות ואפקטיביות ולמנוע באופן אקטיבי הפרות וכשלים מבצעיים".
