מבזקים +
תל אביב 9°c
באר שבע 8°c
חיפה 11°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 32°c
אשדוד 9°c
י' שבט התשפ"ה | 08.02.2025
תל אביב 9°c
באר שבע 8°c
חיפה 11°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 32°c
אשדוד 9°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

פאי אגסים ושקדים ממכר! | מירב מלכה

פאי קל להכנה עם מילוי נדיר של אגסים ושקדים פרוסים, חורפי ומושלם לשבתות החורף, ליד כוס תה או קפה, תענוג!

פאי אגסים ושקדים ממכר! | מירב מלכה
פאי אגסים ושקדים צילום: מירב מלכה

מצרכים:

המצרכים לבצק: 

  • 100 גרם חמאה/מחמאה
  • כוס וחצי קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • כפית תמצית וניל

למילוי:

  • 3 אגסים פרוסים עם קליפה
    כוס שקדים פרוסים
    2 כפות סוכר חום
    1 כפית  קינמון

תנור מחומם מראש 170 מעלות

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה ומעבירים למיקסר.
  2. במיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך – את הביצה יש להוסיף בסוף.
  3. מניחים 3/4 מהבצק בתבנית ומדביקים אותו לתחית ולדפנות בעזרת הידיים.
  4. פפוסים את האגסים ומניחים אותם על תחתית הבצק מפפזרים בוכר חום, קינמון ושקדים ומפזרים מעל הכל את הבצק שהשארנו בצורת פירורים.
  5. מפזרים כף סוכר ורבע כפית קינמון מעל כל העוגה.
  6. מכניסים לאפיה של כ-40 דקות בחום של 170 מעלות.

 צבע אדום

art