מבזקים +
תל אביב 12°c
באר שבע 13°c
חיפה 13°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 26°c
אשדוד 12°c
י"א שבט התשפ"ה | 09.02.2025
תל אביב 12°c
באר שבע 13°c
חיפה 13°c
ירושלים 12°c
בית שמש 12°c
בני ברק 26°c
אשדוד 12°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת גבינה ותותים – נוסטלגית, טעימה וקלה להכנה

טעם של פעם, בגרסה משודרגת! ביסקוויט פריך, שכבת תותים אדומה ומתוקה, קרם גבינה אוורירי וגנאש שוקולד לבן עשיר. כל הטעמים האלו משתלבים יחד לעוגת גבינה ותותים נוסטלגית ומושלמת

מתכון לעוגת גבינה ותותים – נוסטלגית, טעימה וקלה להכנה
עוגת גבינה ותותים צילום: שרה שבבו

מתכון לעוגת גבינה ותותים – נוסטלגית, טעימה וקלה להכנה / שרה שבבו

המצרכים לעוגת גבינה ותותים – נוסטלגית, טעימה וקלה להכנה:

לבסיס:

  • 500 גרם ביסקוויטים
  • 200 גרם חמאה תנובה מומסת

לשכבת התותים:

  • 10 תותים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף גדושה ריבת תות

למלית הגבינה:

  • 400 גרם גבינת נפוליאון 25%, טבעי
  • 500 מ"ל שמנת להקצפה השף הלבן
  • 3 כפות איסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

לגנאש שוקולד לבן:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 100 מ"ל שמנת להקצפה השף הלבן

אופן ההכנה לעוגת גבינה ותותים – נוסטלגית, טעימה וקלה להכנה:

  1. מפוררים את הביסקוויטים דק
  2. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים
  3. מעבירים לתבנית עגולה קוטר 22
  4. משטחים ועולים עם התערובת גם בשוליים לקבלת קלתית
  5. מהדקים את הבסיס בעזרת כוס

הכנת שכבת התותים:

  1. חותכים את התותים לקוביות ומעבירים לקערה
  2. מוסיפים סוכר, ריבה ומערבבים
  3. משטחים את התותים על בסיס הביסקוויטים

הכנת מלית הגבינה:

  1. בקערה שמים את כל מרכיבי המלית ומקציפים לקרם חלק ויציב
  2. מזלפים את הקרם על התותים
  3. הקרם צריך להיות כמעט עד לגובה שולי הקלתית כדי שישאר מקום לגנאש שיהיה בדיוק בגובה הקלתית
  4. מעבירים את העוגה להקפאה שעה להתייצבות ועוברים להכנת הגנאש
  5. בקערה שמים שוקולד לבן ושמנת ומחממים דקה במיקרוגל
  6. מערבבים לגנאש חלק ומצפים את העוגה
  7. את העוגה שומרים במקפיא ומוציאים שעה לפני ההגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לעוגת גבינה מתכון לקינוח חלבי

 צבע אדום

art