רועי קייס: ערוץ אל-חדת׳ הסעודי מדווח ממקורותיו, כי סבב ראשון של מו"מ טכני ישיר בין וושינגטון וטהראן יתקיים מחר בשוויץ. המקורות הוסיפו כי השיחות בין איראן וארצות הברית יתקיימו בציריך שבשוויץ. המקורות ציינו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול היבטים משפטיים שקשורים להסרת הסנקציות המוטלות על איראן. המקורות הבהירו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול את סוגיית הכספים והנכסים האיראנים המוקפאים בקטר. המקורות הדגישו, כי המו"מ הטכני יכלול את סוגיית הגרעין האיראני. עוד צויין כי קטר ופקיסטן ישתתפו בשיחות ובחלק מישיבות המו"מ ישתתפו טורקיה וסעודיה. בדיווח מוזכר גם שבישיבות המו"מ שאינן פומביות ידונו בסוגיות הקשורות ללבנון וחזבאללה
רומי גונן מגיבה לראשונה: "יש חיים אחרי המוות, תודה לעם ישראל"
רומי גונן ששוחררה בעסקת החטופים פרסמה פוסט ברשתות החברתיות והודתה לעם ישראל. רומי כתבה: "רציתי לעצור ולהגיד רגע תודה לעם ישראל, למשפחה ולחברים"
רומי גונן, שורדת שבי חמאס ששוחררה במסגרת עסקת החטופים, הגיבה הלילה לראשונה ופרסמה סטורי ברשתות החברתיות שהיא מודה לעם ישראל, למשפחה ולחברים. היא כתבה בחשבון האינסטגרם שלה לצד תמונתה יושבת לצד אמה.
"יש חיים אחרי המוות. רציתי לעצור ולהגיד רגע תודה לעם ישראל, למשפחה ולחברים. התפילות והכוחות ששלחתם ליוו אותנו לאורך כל הדרך ועזרו לנו להאמין שהסיוט הזה בסוף יגמר. אתם מרגשים לרמות שהלב לא מכיל ועוד יקח זמן להכיל ולהודות לכולכם. צריך לזכור שיש עוד 94 חטופים שרק מתים שנציל אותם. עם ישראל חי ובעזרת השם נמשיך לקבל בשורות טובות בשבועות הקרובים".
גונן, נחטפה מהמסיבה ברעים בבוקר ה-7 באוקטובר 2023, שוחררה ביום ראשון האחרון במסגרת עסקת החטופים, יחד עם דורון שטיינברכר ואמילי דמארי. שלושה אנשים שהיו איתה ברכב, חברתה גאיה חליפה, בן שמעוני שחזר שלוש פעמים להציל אנשים, ואופיר צרפתי שגופתו נחטפה לעזה נרצחו בידי המחבלים.
