יונה לייבזון: ראש הממשלה עלה לפני זמן קצר למטוס והמריא חזרה לישראל - כשרעייתו שרה לצדו.
החשש של החרדים מעיכוב: הסיבה שלא הונחה טיוטת חוק גיוס חדשה
פרסום ראשון: במפלגות החרדיות ובקואליציה חששו להניח טיוטת חוק גיוס מעודכנת, על שולחן ועדת חו"ב, בשל העובדה שמשמעות המהלך יתפרש משפטית כהתחלת תהליך של חוק חדש שיש להתחילו בהחלטה ממשלתית ומשם לקריאה ראשונה. כל הפרטים

פרסום ראשון: במפלגות החרדיות ובקואליציה חששו להניח טיוטת חוק גיוס מעודכנת, על שולחן ועדת חוץ וביטחון, בשל העובדה שמשמעות המהלך יתפרש משפטית כהתחלת תהליך של חוק חדש שיש להתחילו בהחלטה ממשלתית ומשם לקריאה ראשונה, בעוד החוק בו דנים כעת עומד כבר בשלב שלפני קריאה שניה ושלישית - כך נודע ל'בחדרי חרדים'.
זו הסיבה שלמרות הכוונה לעדכן טיוטת חוק חדשה, שר הביטחון ישראל כ"ץ הצהיר על העקרונות לחוק הקיים הנידון כעת בוועדה, כשהוא מבהיר כי לא יביא חוק חדש. הסיבה הזאת עלתה באחת מישיבות הסיעה של יהדות התורה.
כזכור, לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט להביא את חוק הגיוס מהכנסת הקודמת ולהמשיך את חקיקתה מכוח דין הרציפות, ועדת החוץ והביטחון דנה בסעיפי החוק לקראת אישורו לקריאה שניה ושלישית במליאת הכנסת.
ל'בחדרי חרדים' נודע כי בכירים חרדים המליצו לשר הביטחון שלא להביא טיוטת חוק גיוס חדשה אלא רק להניח עקרונות לתיקון החוק בפני הוועדה מחשש שתעלה טענה שמדובר בחוק חדש שמחייב חקיקה מסודרת מתחילתו ועד סופו כולל החלטת ממשלה, ושלוש הקריאות בכנסת.
נזכיר כי לפני כחודש אמר מזכיר הממשלה יוסי פוקס בריאיון לערוץ 14, "אנחנו בטיוטת חוק גיוס מתקדמת. בזמן הקרוב מאוד תונח טיוטת חוק גיוס על שולחן ועדת חו"ב". אלא שכאמור בשל הסיבה שחשפנו לא הונחה בסוף טיוטה כזאת אלא רק שר הביטחון רק מסר את עקרונתיו לחוק הגיוס הקיים.
יו"ר ועדת חו"ב יולי אדלשטיין אמר השבוע בדיון על חוק הגיוס: "הנוסח כמו ששמענו משר הביטחון יוסכם או לא יוסכם בוועדה הזו. אין הצעה ממשלתית חדשה ולא צפויה כזאת".
יצוין כי כך או כך, בייעוץ המשפטי טוענים כבר מתחילת הדרך, כי הבאת החוק בדין רציפות פגום. כבר כשההצעה הונחה בפני ועדת השרים לחקיקה הבהיר במכתב המשנה ליועמ"שית את הבעייתיות במהלך כשבין היתר נטען כי הצעת החוק לוקה בהעדר תשתית עובדתית מקצועית חדשה להצעה באופן שלוקח בחשבון את אירועי שבעה באוקטובר ואת צרכיו העדכניים של צה"ל במציאות של מלחמה רב-זירתית ממושכת. לימון כתב בנוסף: "קיימת מניעה משפטית באישור ההצעה ויש להתנגד לה".