גורם ביטחוני ל׳ערוץ 12׳: ״כל עוד חמאס ימשיך בסירובו לשחרר חטופים, צה״ל יעמיק את התמרון ויגביר את האש. הפעם המערכה תהיה עד להכרעה מוחלטת״.
עם לחם טרי – ביום סגרירי: תבשיל עדשים וקציצות הודו רכות
הרגע הזה שאתם נכנסים הביתה ומבינים שמשהו בניחוח כמון מבעבע בסיר ומחכה רק לכם שתקחו צלחת עמוקה וכף, ותתחילו למלא לכם מנה ביתית של קציצות הודו ברוטב עדשים סמיך....

לקציצות:
- 1 ק"ג בשר הודו טחון
- 1 כוס ח"פ קמח מצה
- 1 תפו"א
- 1 בצל
- 2 כפות גדושות אבקת מרק
- מלח, פלפל, 4 כפות כמון, כף תבלין שום.
לרוטב:
- 600-700 גרם עדשים חומות
- 1 בצל
- שמן לטיגון
- מלח, פלפל, אבקת מרק, כף כמון, מעט כורכום.
אופן ההכנה:
- נחתוך את הבצל לקוביות ונטגן בסיר עמוק
- בינתיים נטחן את הבצל והתפו"א של הקציצות בבלנדר, נוסיף להודו וקמח המצה והתבלינים ונערבב לעיסה אחידה
- נוסיף לבצל המטוגן בסיר 2.5 ליטר מים רותחים ונכניס פנימה את העדשים ונתחיל להרתיח למשך כעשר דקות.
- נתבל את הרוטב ונתחיל ליצור כדורים יפים מהעיסה ולהכניס לסיר
- נכסה במכסה ונבשל על אש גבוהה למשך כארבעים דקות – עד שהעדשים מתרככים והרוטב מצטמצם מעט.
טעים עם לחם/לחמניה/פיתה ברוטב 🙂