מיכאל שמש: פרסום ראשון במהדורת ׳כאן חדשות׳: ״הטעות״ של לאריג׳אני לפי מקורות המעורבים בפרטים ההופעה הפומבית של עלי לאריג׳אני ביום שישי סייעה לקבלת ההחלטה לחסל אותו תזכורת חשובה: לצד לאריג׳אני הופיעו שורה ארוכה של בכירים איראניים ברחובות טהרן בהם הנשיא פזשכיאן - בהפגנות יום ירושלים האיראני. האם הם יהיו הבאים בתור?
צה"ל טרם נסוג מלבנון כפי ההסכם. דו"צ הזהיר את התושבים
פקע הדד-ליין לנסיגת כוחות צה"ל מדרום לבנון, בתום 60 ימים מהכניסה לתוקף של הסכם הפסקת האש עם חיזבאללה, והצבא עודנו מתמרן בשטח. שלשום הודיעה לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הצבא לא ייסוג בזמן הנקוב
בתום 60 ימים מהכניסה לתוקף של הסכם הפסקת האש עם חיזבאללה, הצבא עודנו מתמרן בשטח. שלשום הודיעה לשכת ראש הממשלה כי הצבא לא ייסוג בזמן הנקוב, בהודעה נאמר: "הסעיף נוסח כך מתוך הבנה שתהליך הנסיגה עשוי להימשך מעבר ל-60 הימים. תהליך הנסיגה מותנה בכך שצבא לבנון מתפרס בדרום לבנון ואוכף באופן מלא ואפקטיבי את ההסכם, תוך נסיגת חיזבאללה מעבר לליטני".
צבא לבנון האשים את ישראל כי היא מתמהמהת ביציאתה משטח המדינה, ומסר בהצהרה כי הוא "מוכן להמשיך את פריסתו ברגע שצה"ל ייסוג", כך דווח בווינט.
בצבא לבנון קראו לאוכלוסייה המקומית "לנהוג בזהירות בשובם לאזורים הסמוכים לגבול הדרומי, לאור נוכחות של מוקשים ועצמים חשודים שהושארו על-ידי הצבא הישראלי". הבוקר דובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי פרסם תזכורת חדשה לתושבי דרום לבנון.
בהודעת נכתב: "עד להודעה חדשה נאסר עליכם לנוע דרומה לקו הכפרים שמופיע במפה וסביבתם. צה"ל לא מתכוון לתקוף אתכם - ולכן בשלב זה נאסר עליכם לחזור לבתים מקו זה דרומה עד להודעה חדשה. כל מי שינוע דרומה מעמיד את עצמו בסכנה". אדרעי הזכיר בהודעתו רשימה של למעלה מ-60 כפרים שאין לחזור אליהם.
