דורון קדוש: החשדות עדיין ראשוניים, ונדרש להתייחס אליהם בזהירות רבה ומבלי לקבוע עדיין דבר. קשה לדעת האם החשדות מבוססים, האם יתגלו כנכונים, ואם כן - באילו היקפים מדובר, ועד כמה הייתה השפעה ממשית על תוצאות הבחירות. אבל - בזהירות המתבקשת - אם יתברר שמדינה זרה, או מדינות זרות - הצליחו להשפיע על הבחירות בישראל ולהטות אותן באמצעות שוחד ומימון זר, מבלי שהשב״כ יודע על כך בזמן אמת ומצליח לסכל זאת - זה יתגלה כמחדל נוסף של השב״כ בסיכול השפעה זרה על הבחירות. רק אתמול התייצב ראש השב״כ זיני מול המצלמות וקבע נחרצות: ״הבחירות בישראל בטוחות״. הקביעה הזו תתברר כעת במבחן הזמן.
ישראל פנתה לטראמפ שיפעיל לחץ לשחרור ארבל יהוד
חמאס טען בפני המתווכות כי היו קשיים לוגיסטיים להוציא את יהוד, בת 29 מניר עוז, מהרצועה בחזרה לישראל וכי נדרש לו עוד זמן. בכירים ישראלים אמרו כי הם מצפים שארבל יהוד תשתחרר בימים הקרובים
ישראל פנתה לממשל נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בבקשה להפעיל לחץ לשחרורה של החטופה ארבל יהוד, בנוסף, בשב"כ מקיימים שיחות מול המצרים ובמוסד מול קטאר במטרה דומה.
בכאן 11 דווח מפי גורם המעורה בנושא, כי חמאס טען בפני המתווכות כי היו קשיים לוגיסטיים להוציא את יהוד, בת 29 שנחטפה מניר עוז, מהרצועה בחזרה לישראל וכי נדרש לארגון עוד זמן. חמאס הציע לשחרר אותה רק בפעימה הקרובה של העסקה, בשבת הקרובה.
דיפלומט זר המעורה בשיחות המשא ומתן אמר לכאן חדשות כי "המתווכות פועלות כדי לפתור את הבעיה".
אתמול אחרי שחרור ארבע התצפיתניות מהשבי, מסרה לשכת ראש הממשלה כי "בהתאם להסכם, ישראל לא תאפשר מעבר עזתים אל צפון הרצועה - עד שיוסדר שחרורה של האזרחית ארבל יהוד, שהייתה אמורה להשתחרר היום".
בכירים ישראלים אמרו כי הם מצפים שארבל יהוד תשתחרר בימים הקרובים, עוד לפני שבת. לדבריהם, אם זה יקרה יורשו עזתים לחזור לצפון הרצועה עוד לפני שבת.
משפחתה של ארבל הביעה ציפייה, ומסרה: "הלב שלנו מתמלא בשמחה על השבתן של קרינה, דניאלה, לירי ונעמה. אנו מחכים ומצפים לרגע שבו נוכל לחבק את ארבל שלנו בהקדם".
