איתי בלומנטל: דיוחנו הערב: ישראל צפויה להגיב על שיגור רחפן הנפץ של חיזבאללה שפגע הלילה בכלי הנדסי של צה"ל סמוך לרכס עלי טאהר ברצועת הביטחון הישראלית בדרום לבנון. בשעות האחרונות, בצה"ל מקיימים הערכות מצב, והכינו מספר אפשרויות תגובה: מתקיפה מהאוויר ועד פעולות ממוקדות- למשל נגד המחבלים ברכס עלי טאהר- שיועברו לאישור הדרג המדיני. המנגון האמריקני יעודכן. אחת האפשרויות היא לבצע פעולות שנדחו בתקופה האחרונה, פעולות שנחשבות "לרגישות", בעקבות דרישה של ממשל טראמפ שלא להסית קשב לזירה הלבנונית כל עוד ארה"ב היתה עסוקה בהסלמה מול איראן. גורם ישראלי אומר לנו הערב שלישראל זכות להגיב על פגיעת הרחפן הלילה, גם במסגרת ההסכם שנחתם עם ממשלת לבנון, הסכם שמאפשר לצה"ל לפעול נגד חיזבאללה במקרה שיפר את הפסקת האש.
קטין מהעיר החרדית סחר באלפי נפצים וזיקוקים מסכנים - ונעצר
המשטרה עצרה הבוקר צעיר מאלעד שחשוד בסחר באמצעי פירוטכניקה העלולים לסכן את שלום הציבור. המשטרה מסרה: "משטרת ישראל תגלה אפס סובלנות כלפי כל שימוש וסחר באמצעים אלו"
היום (שלישי) בשעות הבוקר הגיעו שוטרי ופקחי השיטור העירוני באלעד לחיפוש בבית בעיר בו אוחסנו לפי החשד אמצעי פירוטכניקה העלולים לסכן ולזרוע בהלה בציבור.

במהלך החיפוש איתרו השוטרים בדירה אלפי יחידות של נפצים וזיקוקים, וכ-8000 ש"ח במזומן החשודים כפדיון מסחר באמצעים אלו. במסגרת הפעילות נעצר קטין תושב אלעד החשוד בסחר באמצעים.
פעילות זו הינה חלק משרשרת פעילויות שיבוצעו בתקופה הקרובה כנגד הסחר והשימוש באמצעים אלו בדגש על השימוש בהם לקראת חג הפורים.



מהמשטרה נמסר כי "משטרת ישראל תגלה אפס סובלנות כלפי כל שימוש וסחר באמצעים אלו המסכנים וגורמים בהלה בקרב הציבור הרחב".
"המשטרה תגביר אכיפה ממוקדת נגד הסחר והשימוש בצעצועים מסוכנים ואמצעים פירוטכנים שונים, על מנת לשמור על שלום הציבור ולמנוע את המטרד כלפי תשושי נפש", הוסיפו בהודעת המשטרה.

