גורם ביטחוני ל׳ערוץ 12׳: ״כל עוד חמאס ימשיך בסירובו לשחרר חטופים, צה״ל יעמיק את התמרון ויגביר את האש. הפעם המערכה תהיה עד להכרעה מוחלטת״.
משרד הבריאות על חזרת חטופים: "אל תתנו יד לשמועות זדוניות ופוגעניות"
משרד הבריאות בשורת הנחיות לרגל השבת חטופים מהרצועה: "אל תתנו יד לשמועות זדוניות ופוגעניות. התייחסו רק למידע שמגיע ממקורות רשמיים. עצרו שיחות שמבוססות על שמועות שעלולות לפגוע בכם, ביקיריכם, בשבים ובבני משפחותיהם"

ד"ר גלעד בודנהיימר, ראש האגף לבריאות הנפש במשרד הבריאות, מפרסם היום איגרת לציבור על הדרכים להתמודדות נפשית בזמן מבצע "כנפי דרור" לגבי חזרת חטופים מהרצועה.
באחד הסיעיפים נכתב: "הימנעו מצפייה בסרטונים מעוררי אימה, שימרו על עצמכם ועל יקיריכם. היו ערים למלחמה הפסיכולוגית שמנסה לעשות חמאס והמנעו מצפייה בסרטונים שמפיץ ארגון הטרור".
עוד נכתב: "התיווך לילדים חשוב, שבו איתם ותווכו להם את המידע העדכני בחדשות, סמנו להם ממה עדיף להימנע ותנו דוגמה אישית. אל תתנו יד לשמועות זדוניות ופוגעניות. התייחסו רק למידע שמגיע ממקורות רשמיים. עצרו שיחות שמבוססות על שמועות שעלולות לפגוע בכם, ביקיריכם, בשבים ובבני משפחותיהם".

ד"ר בודנהיימר: "התקופה היא תקופה מורכבת, כולנו חווים מנעד של רגשות עזים. שמחה רבה מחזרת החטופים שבצידה חשש מתמיד. חשש מאיך הם יחזרו, חשש ממי שנתבשר על מותם, חשש מאלו שעדיין אינם בין השבים וחשש מתמיד מהאפשרות שבכל רגע נתון החמאס יפוצץ את העסקה".
ד"ר בודנהיימר מוסיף ואומר כי "אנחנו יכולים לתקופה הזו, אנחנו נצא מחוזקים עם חוסן נפשי אישי וקהילתי. אני קורא לכולנו לקחת אחריות ולהיות בשיח מתמיד ורגיש עם הסובבים אותנו. כי רק כך ננצח את הרוע ונממש את התקווה".