מבזקים +
תל אביב 9°c
באר שבע 8°c
חיפה 12°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 30°c
אשדוד 9°c
י' שבט התשפ"ה | 08.02.2025
תל אביב 9°c
באר שבע 8°c
חיפה 12°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 30°c
אשדוד 9°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

גנץ: "אנחנו בשעת כושר לפרק את פרויקט הגרעין האיראני"

גנץ בישיבת הסיעה: "אנחנו בשעת כושר לפרק את פרויקט הגרעין האיראני – התיאום עם האמריקאים קריטי". עוד אמר: "במעבר לשלב ב' צריך לדרוש את החלפת החמאס ופירוז הרצועה - העברת שלטון תמורת שיקום. או שעזה תהיה מפורזת או שתהיה הרוסה"

גנץ: "אנחנו בשעת כושר לפרק את פרויקט הגרעין האיראני"
בני גנץ צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

יו"ר המחנה הממלכתי, חה"כ בני גנץ קרא היום (שני) בישיבת הסיעה להשמיד את פרויקט הגרעין האיראני.

גנץ אמר: "מדינת ישראל ניצבת בפני אתגרים גדולים בשנים הבאות. בדרום - האתגר הדחוף ביותר הוא להמשיך ולהחזיר הביתה את מי שנחטפו מבתיהם למשפחותיהם, ולהחליף את שלטון החמאס. בצפון - עלינו לעמוד על הבטחת ביטחון תושבינו ולהמשיך את ההיערכות בזירה הסורית".

עוד אמר גנץ: "ביהודה ושומרון וגבולנו המזרחי - עלינו להעמיק את הפגיעה בטרור, להגן על ההתיישבות ולחזק את הגנת הגבולות. וברמה האזורית - אנו נדרשים לבלום את הגרעין האיראני ולהקים סביבה טבעת חנק נגדית.

האתגרים האלו הם מורכבים, קשים וידרשו מאיתנו החלטות קשות, אורך רוח ונחישות. אבל אנחנו גם נמצאים בשעת כושר מדינית ומבצעית. אני מאחל לראש הממשלה הצלחה בביקורו בארה"ב. הרוח הגבית של ממשל טראמפ וההישגים בשדה הקרב של לוחמינו, נותנים לנו יתרון גדול על אויבינו ומציבים אותנו בחלון הזדמנויות: האחריות של ראש הממשלה היא לנצל הרוח הגבית הזו למען המדינה, ולא להיכנע ללחצים קואליציוניים". 

על עסקת החטופים אמר: "האחריות הישירה והדחופה ביותר היא להשיב את כל חטופינו הביתה –  עד החטוף האחרון. הרגל הצבאית דרסה את חמאס, הרגל המדינית צריכה לרסק אותו. את המעבר לשלב ב', צריך לנצל להחלפת שלטון חמאס ופירוז הרצועה. צריך ללכת עם ארה"ב והעולם למהלך של: שלטון תמורת שיקום. עזה מפורזת או עזה נשארת הרוסה. סיוע הומניטרי לתושבים – ולא לחמאס. מחבלי החמאס לא יניחו את נשקם ויהפכו לחובבי ציון. וגם אם נחליף את שלטון חמאס הוא ישאף להישאר הגורם הצבאי החזק בעזה כמעין "מודל חיזבאללה".

אסור שזה יקרה. אחרי שיאבד את השלטון, ויאבד את התקציבים, אנחנו צריכים לרדוף את מחבלי החמאס בכל מנהרה, בכל דירת מסתור. 
יש לנו סבלנות ויש בנו המון נחישות לא לחזור לשבעה באוקטובר. 
בכל מקום שבו חמאס ינסה לבנות את כוחו – לצה"ל תהיה לגיטימציה והחובה לפעול. 

אנחנו צריכים לנצל שעת הכושר גם כדי לפרק את פרויקט הגרעין האיראני. אסור להחמיץ אותה. התיאום עם שותפינו האמריקאים בנושא הזה, קריטי. וברשותכם, לא ארחיב.  אפשר להשיב את חטופינו, לרסק את חמאס, לפגוע באיראן, להגיע לנורמליזציה עם סעודיה ומדינות נוספות, ולבסס ברית מתונה במזרח התיכון מול איראן. כל זה יכול לקרות בתוך חודשים –  וזה יהיה הניצחון האמיתי".

לסיםן אמר ובירך את אייל זמיר: "כדי שנעמוד באתגרים האלו אנחנו צריכים צה"ל חזק וגדול, עם עליונות ביטחונית ממומשת באזור כולו. האלוף במיל' אייל זמיר שנבחר לרמטכ"ל העשרים וארבע הוא מפקד ראוי מאוד, עם ראייה אסטרטגית, ניסיון והבנה עמוקה של החברה הישראלית. בנאום הסיום שלו כסגן הרמטכ"ל, ציין אייל בצדק שצה"ל עומד - "על סף הסד"כ המינימלי". ואכן, צה"ל חייב להשאר על הסף הזה,  ולהניע מודל גיוס חדש כדי לעלות מעל לסף. לרמטכ"ל הנכנס יש ניסיון רב בבניין הכוח. אין לי ספק שהוא יהיה ראש החץ, בדרישה לרפורמה מקיפה בשירות. אין לי ספק שיעמוד על צורכי הביטחון של המדינה והחברה הישראלית, על כלל מרכיביה. אייל, בהצלחה.  עם ישראל כולו מאחוריך."

בני גנץ מלחמת חרבות ברזל עזה חטופים עסקת חטופים ישיבת סיעה אייל זמיר

 צבע אדום

art