לשכת עורכי הדין הוציאה 121 אלף ש"ח על עתירה נגד החוק של ח"כ חנוך מילביצקי להפחתת דמי החבר שמשלמים עורכי הדין, כך נחשף במענה לבקשת חופש מידע שהגיש ארגון בצלמו (חזקי ברוך).
חסר תקדים: המהגרים בארה"ב יגורשו למדינה שכולאת עצורים בכלובים
נשיא אל סלוודור, נאיב בוקלה, מציע לארה"ב פתרון דרמטי לבעיית ההגירה: קליטת מהגרים בלתי חוקיים לצד אסירים פליליים, כולל אזרחי ארה"ב, בתמורה לתשלום. ההצעה עלתה בפגישה עם שר החוץ האמריקני מרקו רוביו

נשיא אל סלוודור, נאיב בוקלה, הכריז על הצעה יוצאת דופן: מדינתו מוכנה לקלוט מהגרים בלתי חוקיים המגורשים מארצות הברית – ואף לקבל עבריינים מורשעים, כולל אזרחי ארה"ב, תמורת תשלום. בחדשות 12 דווח כי ההצעה, שהוצגה בפגישה עם שר החוץ האמריקני מרקו רוביו, עוררה עניין רב בוושינגטון וצפויה לעורר דיון סוער בזירה הפוליטית.
מאז נכנס דונלד טראמפ לבית הלבן, ממשלו פועל לצמצום ההגירה הבלתי חוקית, לרבות החתמת מדינות על "הסכמי מדינה שלישית" לקבלת מגורשים. קולומביה, ונצואלה וברזיל כבר הסכימו לכך, ועתה בוקלה מבקש להצטרף למהלך – אך עם תנאים משלו. לדבריו, אל סלוודור מציעה פתרון חסר תקדים: קליטת מהגרים לצד קבלת אסירים מסוכנים, כולל חברי כנופיות מסוכנות כמו MS-13, שישוכנו במתקני הכליאה המתקדמים של המדינה.
רוביו אישר כי ארה"ב בוחנת את ההצעה ברצינות, וציין כי בתי הכלא החדשים שהקים בוקלה במסגרת המאבק בפשיעה הפכו את אל סלוודור מאחת המדינות האלימות בעולם לאחת הבטוחות ביותר. מאז 2019, יותר מ-80 אלף חשודים נעצרו במסגרת מצב חירום מתמשך, והשלטון המרכזי מחזיק בכוח מוחלט על מערכת המשפט והביטחון.
על אף התנאים המחמירים בבתי הכלא במדינה, שהוגדרו על ידי משרד החוץ האמריקני כ"קשוחים ומסוכנים", בוקלה מציע לארה"ב לבצע "מיקור חוץ" למערכת הכליאה שלה. "המחיר יהיה נמוך יחסית לארה"ב, אבל משמעותי עבורנו, ויהפוך את המתקנים שלנו לרווחיים", כתב בפוסט ברשת X. עם זאת, החוק האמריקני אינו מאפשר לגרש אזרחי ארה"ב, ונכון לעכשיו לא ברור כיצד הממשל מתכוון להתמודד עם סוגיה זו.
בוקלה, מהמנהיגים השנויים במחלוקת בעולם, מחזיק בשליטה מלאה בפרלמנט ומקדם מדיניות בלתי שגרתית. אל סלוודור, שהפכה ב-2021 לבעלת מטבע רשמי נוסף בדמות הביטקוין, זכתה לתשומת לב רבה בקרב חובבי הקריפטו – וגם בקרב טראמפ עצמו, הרואה בבוקלה בן ברית נאמן.
בשנת 2024 נרשמו באל סלוודור 114 מקרי רצח בלבד – נתון שהופך אותה, לטענת הנשיא, ל"מדינה הבטוחה ביותר בחצי הכדור המערבי". אם אכן תיחתם העסקה עם ארה"ב, היא צפויה להוות צעד משמעותי נוסף במדיניות ההגירה הנוקשה של ממשל טראמפ – וייתכן שתשנה לחלוטין את היחס לאל סלוודור כמדינה קולטת אסירים ומהגרים בלתי חוקיים.