מרדכי הלפרין: בום: גורם בכיר בש"ס אומר לי במתקפה חריפה. "זה מנוי וגמור אצל מועצת חכמי התורה: משה ארבל לא יהיה בכנסת הבאה. אין לו מקום בתנועה" לדבריו.
מתכון קל לעגבניות מוחמצות
להכין עגבניות בתחמיץ זה לא קשה בכלל! טעמן המיוחד מאפשר לכם להוסיף עוד מרקם של טעמים לכל ארוחה...

מצרכים:
- 1 ק"ג עגבניות קטנות (תמר או שרי)
- 2-3 שיני שום, קלופות ומעוכות
- 1/2 כוס מלח גס
- 1/2 כוס חומץ
- 1/2 כוס מים
- עלי דפנה (לפי הטעם)
- פלפל חריף (אופציונלי)
הוראות:
- שטפו את העגבניות היטב. ניתן לעשות חור קטן בכל עגבנייה בעזרת סכין, כדי שהמלח והחומץ ייכנסו פנימה.
- הניחו את העגבניות בקערה או צנצנת. פזרו מעליהן את המלח הגס ושילבו היטב. השאירו למנוחה במשך 2-3 שעות, עד שהעגבניות יוציאו נוזלים.
- אחרי שהעגבניות נחו, ערבבו את חומץ, מים, שיני שום, עלי דפנה ופלפל חריף בקומקום או בסיר והביאו לרתיחה.
- כשהתערובת רותחת, שפכו אותה על העגבניות עד שהן מכוסות לגמרי.
- סגרו את הצנצנת והניחו לה להתקרר לטמפ’ החדר, ואז שימו במקרר.
- המתינו לפחות יומיים לפני שתתנסו בטעם, כך שהטעמים יתגבשו
העגבניות המוחמצות טעימות ביותר כתוספת לסלטים, על ממרחים או בסנדוויצ'ים.