מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 31°c
חיפה 22°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
ט"ו אדר התשפ"ה | 15.03.2025
תל אביב 25°c
באר שבע 31°c
חיפה 22°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

נחשף: סוכן חשאי ממוצא בריטי פעל לשחרור קית' סיגל

קית' סיגל, שוחרר לפני כשבוע לאחר 484 ימים בשבי החמאס. חברת תרופות עולמית פעלה להשבתו, וסוכן חשאי נשלח לאתרו בעזה

נחשף: סוכן חשאי ממוצא בריטי פעל לשחרור קית' סיגל
שחרור קית' סיגל צילום: פלאש 90

קית' סיגל ששוחרר מעזה לאחר 484 ימים, הוא עובד חברת התרופות לונדבק הדנית המתמחה בייצור תרופות בתחום מערכת העצבים המרכזית, עם מיקוד בתחום הפסיכיאטריה. עובדי החברה בישראל, 13 במספר, לא הורידו את הרגל מהדוושה ובמשך כל תקופת השבי נאבקו למען שחרורו, תוך שהם שומרים על קשר הדוק עם המשפחה.

מיד לאחר החטיפה שכרה לונדבק העולמית את שירותיה של חברה המתמחה באיתור נעדרים בניסיון לברר מה עלה בגורלו של הנציג הרפואי החטוף, ואף הציעה לתת תמורה כספית עבור חייו וחירותו של קית', כך חושף אתר pharma.doctors only.

עם היוודע דבר חטיפתו של עובד חברת התרופות בישראל, שכרה לונדבק העולמית חברה לאיתור נעדרים ולישראל הגיע סוכן, יוצא סוכנות הביון הבריטי, שזהותו נותרה חסויה עד היום. תנאי נוסף שהציבו החברה לאיתור נעדרים היה שהפעילות להצלתו של קית' תישמר בסוד ולא תפורסם בתקשורת, וכך היה – רק משפחתו ידעה את הפרטים.

בניסיון להגיע למידע על מצבו ומקום הימצאו של קית', החברה הזרה בדקה כל שביב אינפורמציה, כל פיסת מידע נבחנה, כולל סרטונים בכל מדיה אפשרית, מקומית, ערבית ובינלאומית, "אך לצערנו", מספרת שני צורי, מנהלת השיווק של "לונדבק ישראל" לאתר pharma.doctors only, "לא נמצא אף קצה חוט, ולאחר כשלושה חודשי פעילות, ככל הידוע לנו, הסתיימה ההתקשרות עם הסוכן".

בשבת האחרונה התאספו כל עובדי החברה שהפכה למשפחה אל מול שידורי הטלוויזיה וצפו בהתרגשות בקית' סיגל חברם משוחרר משבי החמאס, עומד על רגליו ובוחר להתעטף בדגל ישראל עם נחיתתו של מסוק צה"ל בבית החולים איכילוב בתל אביב, שם נקלט. "אנחנו כל כך משתוקקים לבקר אותו ורק מחכים לאישור", מסכמת צורי.

דנמרק קית' סיגל מלחמת חרבות ברזל עסקת חטופים חמאס

 צבע אדום

art