ארי קלמן: יו״ר ש״ס הרב אריה דרעי בתגובה לטענות בן גביר כאילו ש״ס לא תמכה בפיטורי היועמ״שית: ״איתמר, שקר שחוזרים עליו שוב ושוב לא הופך לאמת. הוא נשאר שקר. אנחנו תמכנו בפיטורי היועמ״שית האנרכיסטית מהיום הראשון, דרשנו את פיטוריה וכל חברי סיעת ש״ס חתמו על הדרישה הזו. ומה פשר ההתחמקות למיארה? היא כבר מפוטרת שנה. אתה השר הממונה על המשטרה, ואתה נושא באחריות. מי שהפעיל הבוקר אלימות קשה אינו היועמ״שית, אלא השוטרים הכפופים לך״.
בכירים באיראן לוחצים על חמינאי: "האץ את פיתוח הגרעין"
ברקע האיומים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ וקריאתו לחזרה למו"מ, בכירים באיראן לוחצים על חמינאי להאיץ את פיתוח הגרעין | חמינאי הסביר: "חייבים נשק גרעיני כדי להתמודד עם האיומים הקיומיים שניצבים מצד המערב"
קציני צבא בכירים באיראן פנו למנהיג העליון עלי חמינאי וקראו לו לסגת מה"פתווה" המונע מהרפובליקה לפתח נשק גרעיני - ולהאיץ את פיתוחו לפני שיהיה מאוחר, כך דווח בטלגרף הבריטי.
חמינאי אמר ברקע דבריהם כי "איראן חייבת שיהיה לה נשק גרעיני כדי להתמודד עם האיומים הקיומיים שניצבים נגדה מצד המערב", כך לפי "כאן חדשות".
דיווח זה מגיע ברקע איומיו של נשיא ארה"ב טראמפ על איראן. הנשיא טראמפ שוחח עם ה'ניו יורק פוסט' על איראן ורוסיה ואמר: "הייתי רוצה שנעשה עסקה עם איראן ללא גרעין. אני מעדיף את זה על פני להפציץ אותם, הם לא רוצים למות. אף אחד לא רוצה למות. אם נבצע את העסקה, ישראל לא תפציץ אותם".
בשבוע שעבר המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, הגיב לקריאתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, לחתימה על הסכם גרעין חדש, והצהיר היום: "ניסינו זאת בעבר וראינו שזה לא פתר את בעיות המדינה".
עוד טען המנהיג העליון של איראן כי "משא ומתן עם ארצות הברית הוא לא חכם, נבון או מכובד". עם זאת, הוסיף ברקע הסנקציות הראשונות שהטיל ממשל טראמפ על איראן: "אם הם יפגעו בנו - ללא ספק נפגע בהם".
