נדב אלימלך: לפיד לנתניהו: לא יזכרו שום דבר ממך חוץ מזה שאתה ראש ממשלת השבעה באוקטובר.
סרי לנקה: קוף סורר השבית את מערך החשמל במדינה
כ-23 מיליון איש נותקו ממערכת החשמל לאחר שקוף חדר לתחנת כוח מרכזית ופגע בשנאי ראשי. שר האנרגיה: "הקוף גרם לחוסר איזון במערכת". בקיץ 2021 נאלצו תושבי סרי לנקה לסבול מחודשים של הפסקות חשמל, כאשר המדינה נקלעה למשבר כלכלי קשה

קוף שחדר לתחנת כוח ארצית בסרי לנקה, הצליח להשבית את רשת החשמל ברחבי מדינת האי למשך מספר שעות, לאחר שבא במגע עם המערכות המסוכנות. כך מסרו אתמול גורמים ממשלתיים במדינה האסיאתית.
בהודעה לכלי התקשורת מסר שר האנרגיה קומרה ג'יאקודי, כי "קוף בא במגע עם שנאי הרשת שלנו, וגרם לחוסר איזון במערכת". לדבריו, "מהנדסים מטפלים בתקלה כדי לנסות ולהחזיר את השירות בהקדם האפשרי". משרד הכוח והאנרגיה תיאר את האירוע כ"מצב חירום בתחנת המשנה פנאדורה".
הפסקת החשמל התרחשה אתמול בסביבות השעה 11 וחצי בבוקר – לפי שעון מקומי. על פי הדיווחים, התקרית עם הבבון הסורר אירעה בתחנת משנה של רשת החשמל הארצית באחד הפרברים הדרומיים של הבירה קולומבו. עם זאת, גם כעבור חמשה שעות נמסר כי החשמל טרם חזר ליעדים רבים במדינה.
בקיץ 2021 נאלצו תושבי סרי לנקה לסבול מחודשים של הפסקות חשמל, כאשר המדינה נקלעה למשבר כלכלי קשה. בתחנות הדלק נגמרו אז הדלק והסולר, מה שאילץ תחנות כוח תרמיות לקצוב את החשמל למשך 13 שעות בכל יום.
סרי לנקה שאוכלוסייתה מונה כ-23 מיליון בני אדם, היא מדינת אי הממוקמת בין מפרץ בנגל לים הערבי, ומדרום לתת-היבשת ההודית. ב-1948 זכתה סרי לנקה לעצמאות מהממלכה המאוחדת ומאז היא חלק מחבר העמים הבריטי.