מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

15 מאכלים שאסור להכניס למקפיא – ומה לעשות במקום

לא כל מזון מתאים להקפאה! אם אתם רוצים לשמור על הטעם והמרקם של האוכל שלכם, הימנעו מהטעות הנפוצה – הכירו את 15 המאכלים שהופכים לאסון קולינרי אחרי ההפשרה

15 מאכלים שאסור להכניס למקפיא – ומה לעשות במקום
אילוסטרציה צילום: unsplash

הקפאת מזון היא דרך מצוינת לשמר אותו, להפחית בזבוז ולחסוך זמן. מאכלים רבים – כמו מרקים, תבשילים ופירות – שומרים על טעמם ומרקמם בתנאי אחסון נכונים. עם זאת, לא כל המזונות מתאימים להקפאה, וחלקם מאבדים את המרקם, מתפרקים או הופכים לבלתי אכילים לאחר ההפשרה.

כדי למנוע טעויות נפוצות, ב-AOL מציגים 15 מאכלים שלא כדאי להכניס למקפיא, יחד עם טיפים לשימור נכון שלהם:

1. רטבים ומרקים על בסיס חלב ושמנת

אמנם נראה כי הקפאת חלב ושמנת יכולה להאריך את חייהם, אך בפועל, חומרים אלו נוטים להתפרק לאחר ההפשרה, מה שיוצר מרקם גרגירי ומיימי. גם מרקים ורטבים על בסיס שמנת יאבדו את אחידותם ויהפכו לפחות נעימים למאכל.

יגאל אמדדי
רביולי ברוטב שמנת פטריות | יגאל אמדדי

2. עלים ירוקים

חסה, תרד וקייל לא שומרים על מרקמם המקורי לאחר הקפאה, כיוון שתכולת המים הגבוהה שבהם גורמת לריקבון ולרכות יתר. אם תרצו לשמור עליהם, עדיף להשתמש בהם למרקים או שייקים קפואים.

אפרת סיאצ'י
סלט חסה מרענן ברוטב הדרים | אפרת סיאצ'י

3. פסטה מבושלת

הקפאת פסטה מבושלת גורמת לה להיות דביקה ורכה מדי לאחר החימום מחדש. במקום זאת, מומלץ להקפיא את הרוטב בנפרד ולבשל את הפסטה טרייה בעת הצורך.

נועם זיגדון
פסטה אדומה | נועם זיגדון

4. תפוחי אדמה חיים

בשל כמות המים הגבוהה שלהם, תפוחי אדמה טריים הופכים לגרגיריים ומימיים לאחר הקפאה. עם זאת, תפוחי אדמה מבושלים דווקא שומרים על מרקמם היטב בהקפאה.

pexels
תפוחי אדמה | pexels

5. ביצים בקליפתן

כשמקפיאים ביצים שלמות, הנוזל שבתוכן מתרחב וגורם לקליפה להיסדק, מה שעלול לקלקל את הביצה. אם תרצו להקפיא ביצים, עדיף לטרוף אותן מראש ולשמור בקופסה אטומה או בתבנית קוביות קרח.

freepik
ביצים, אילוסטרציה | freepik

6. מזון מטוגן

מאכלים מטוגנים מאבדים את פריכותם לאחר הקפאה והפשרה, והופכים לרכים ולספוגים מדי. במקום זאת, מומלץ לחמם שאריות טיגון בתנור או בטיגון-אוויר כדי לשחזר את המרקם המקורי.

נועם זיגדון
שניצל דג מושט מטוגן ברוטב לימון | נועם זיגדון

7. גבינות רכות

גבינות כמו ריקוטה, גבינת עיזים וגבינת שמנת נוטות להתפרק ולהפוך לגרגיריות לאחר הפשרה. לעומת זאת, גבינות קשות כמו פרמזן וצ'דר ניתנות להקפאה כאשר הן מגוררות מראש.

Pixabay
גבינות | Pixabay

8. סלטים מבוססי מיונז

מאכלים כמו סלט ביצים או סלט עוף שמכילים מיונז אינם שומרים על מרקמם לאחר הקפאה, כיוון שהמיונז נפרד והופך מיימי. במקום זאת, ניתן להקפיא את החלבון (הבשר או הביצים) בנפרד ולהוסיף את המיונז טרי לאחר ההפשרה.

ריצ'ל רייך
מיונז ביתי | ריצ'ל רייך

9. עשבי תיבול טריים

עשבי תיבול כמו בזיליקום, פטרוזיליה וכוסברה מאבדים את טעמם ומרקמם בהקפאה. כדי לשמר אותם, עדיף לקצוץ אותם ולהקפיאם בקוביות קרח עם שמן זית.

Pixabay
עשבי תיבול | Pixabay

10. מלפפונים

כמות המים הרבה במלפפונים הופכת אותם לרכים וריריים לאחר ההפשרה. עדיף לשמור אותם טריים במקרר ולהימנע מהקפאה.

בחדרי חרדים
מלפפונים | בחדרי חרדים

11. יוגורט

אמנם ניתן להקפיא יוגורט מבלי לאבד את ערכו התזונתי, אך המרקם שלו יהפוך לגרגירי ומיימי. לכן, עדיף להימנע מהקפאת יוגורט, אלא אם מתכננים להשתמש בו בשייקים קפואים.

אורלי מוסאי
סלט יוגורט ומלפפונים בתיבול עדין | אורלי מוסאי

12. אבוקדו שלם

אבוקדו שלם מתקלקל ומשחיר לאחר ההפשרה. לשימור נכון, מומלץ לחתוך אותו לקוביות ולהוסיף מעט מיץ לימון או ליים לפני ההקפאה.

משרד החקלאות
אבוקדו | משרד החקלאות

13. עגבניות טריות

עגבניות גולמיות הופכות לרכות ומיימיות אחרי הקפאה, ולכן לא מומלץ להקפיאן לשימוש בסלטים. עם זאת, אפשר להקפיא אותן לשימוש ברטבים ומרקים.

freepik
עגבניות, אילוסטרציה | freepik

14. פולי קפה

הקפאת פולי קפה עשויה לפגוע בטעמם, שכן הלחות פוגעת בשמנים הטבעיים שלהם, והם עלולים לספוג ריחות לא רצויים מהמקפיא. עדיף לשמור אותם בכלי אטום במקום קריר וחשוך.

יונתן זינדל, פלאש 90
פולי קפה | יונתן זינדל, פלאש 90

15. פירות עשירים במים (כגון אבטיח והדרים)

פירות בעלי תכולת מים גבוהה, כמו אבטיח ותפוזים, מאבדים את מרקמם לאחר ההפשרה והופכים לעיסתיים. עדיף להקפיא אותם רק אם מתכננים להשתמש בהם בשייקים קפואים.

אביר סולטן, פלאש 90
אבטיחים. אילוסטרציה | אביר סולטן, פלאש 90

טיפ חשוב לסיום

זכרו שמזון מתרחב בהקפאה, ולכן תמיד יש להשאיר מעט מקום נוסף במכלי האחסון האטומים שלכם לפני ההקפאה. כך תוכלו להימנע מהתפוצצות קופסאות ושימור טוב יותר של המזון.

הקפאה נכונה יכולה לחסוך זמן ולשמר טעמים, אך חשוב לדעת אילו מזונות כדאי להשאיר מחוץ למקפיא כדי להימנע מאכזבות קולינריות!

מקפיא טיפים

 צבע אדום

art