מצ"ח: לא תיפתח חקירה פלילית נגד עומר מיארה בנה של היועמ"שית בהרב-מיארה. מיארה נחשד בגניבת אפוד קרמי מחייל במהלך שירות מילואים ב-2023. המכתב שוגר אמש בתשובה לפניית עו"ד זהבה גור מלפני חצי שנה. "האירוע טופל בתוך היחידה באמצעות הליך משמעתי, כולל הדחת הקצין מהמילואים, ובהיעדר תלונה מהנפגע - לא נמצא צורך בחקירה פלילית". (עידן יוסף)
15 מאכלים שאסור להכניס למקפיא – ומה לעשות במקום
לא כל מזון מתאים להקפאה! אם אתם רוצים לשמור על הטעם והמרקם של האוכל שלכם, הימנעו מהטעות הנפוצה – הכירו את 15 המאכלים שהופכים לאסון קולינרי אחרי ההפשרה
הקפאת מזון היא דרך מצוינת לשמר אותו, להפחית בזבוז ולחסוך זמן. מאכלים רבים – כמו מרקים, תבשילים ופירות – שומרים על טעמם ומרקמם בתנאי אחסון נכונים. עם זאת, לא כל המזונות מתאימים להקפאה, וחלקם מאבדים את המרקם, מתפרקים או הופכים לבלתי אכילים לאחר ההפשרה.
כדי למנוע טעויות נפוצות, ב-AOL מציגים 15 מאכלים שלא כדאי להכניס למקפיא, יחד עם טיפים לשימור נכון שלהם:
1. רטבים ומרקים על בסיס חלב ושמנת
אמנם נראה כי הקפאת חלב ושמנת יכולה להאריך את חייהם, אך בפועל, חומרים אלו נוטים להתפרק לאחר ההפשרה, מה שיוצר מרקם גרגירי ומיימי. גם מרקים ורטבים על בסיס שמנת יאבדו את אחידותם ויהפכו לפחות נעימים למאכל.

2. עלים ירוקים
חסה, תרד וקייל לא שומרים על מרקמם המקורי לאחר הקפאה, כיוון שתכולת המים הגבוהה שבהם גורמת לריקבון ולרכות יתר. אם תרצו לשמור עליהם, עדיף להשתמש בהם למרקים או שייקים קפואים.

3. פסטה מבושלת
הקפאת פסטה מבושלת גורמת לה להיות דביקה ורכה מדי לאחר החימום מחדש. במקום זאת, מומלץ להקפיא את הרוטב בנפרד ולבשל את הפסטה טרייה בעת הצורך.

4. תפוחי אדמה חיים
בשל כמות המים הגבוהה שלהם, תפוחי אדמה טריים הופכים לגרגיריים ומימיים לאחר הקפאה. עם זאת, תפוחי אדמה מבושלים דווקא שומרים על מרקמם היטב בהקפאה.

5. ביצים בקליפתן
כשמקפיאים ביצים שלמות, הנוזל שבתוכן מתרחב וגורם לקליפה להיסדק, מה שעלול לקלקל את הביצה. אם תרצו להקפיא ביצים, עדיף לטרוף אותן מראש ולשמור בקופסה אטומה או בתבנית קוביות קרח.

6. מזון מטוגן
מאכלים מטוגנים מאבדים את פריכותם לאחר הקפאה והפשרה, והופכים לרכים ולספוגים מדי. במקום זאת, מומלץ לחמם שאריות טיגון בתנור או בטיגון-אוויר כדי לשחזר את המרקם המקורי.

7. גבינות רכות
גבינות כמו ריקוטה, גבינת עיזים וגבינת שמנת נוטות להתפרק ולהפוך לגרגיריות לאחר הפשרה. לעומת זאת, גבינות קשות כמו פרמזן וצ'דר ניתנות להקפאה כאשר הן מגוררות מראש.

8. סלטים מבוססי מיונז
מאכלים כמו סלט ביצים או סלט עוף שמכילים מיונז אינם שומרים על מרקמם לאחר הקפאה, כיוון שהמיונז נפרד והופך מיימי. במקום זאת, ניתן להקפיא את החלבון (הבשר או הביצים) בנפרד ולהוסיף את המיונז טרי לאחר ההפשרה.

9. עשבי תיבול טריים
עשבי תיבול כמו בזיליקום, פטרוזיליה וכוסברה מאבדים את טעמם ומרקמם בהקפאה. כדי לשמר אותם, עדיף לקצוץ אותם ולהקפיאם בקוביות קרח עם שמן זית.

10. מלפפונים
כמות המים הרבה במלפפונים הופכת אותם לרכים וריריים לאחר ההפשרה. עדיף לשמור אותם טריים במקרר ולהימנע מהקפאה.

11. יוגורט
אמנם ניתן להקפיא יוגורט מבלי לאבד את ערכו התזונתי, אך המרקם שלו יהפוך לגרגירי ומיימי. לכן, עדיף להימנע מהקפאת יוגורט, אלא אם מתכננים להשתמש בו בשייקים קפואים.

12. אבוקדו שלם
אבוקדו שלם מתקלקל ומשחיר לאחר ההפשרה. לשימור נכון, מומלץ לחתוך אותו לקוביות ולהוסיף מעט מיץ לימון או ליים לפני ההקפאה.

13. עגבניות טריות
עגבניות גולמיות הופכות לרכות ומיימיות אחרי הקפאה, ולכן לא מומלץ להקפיאן לשימוש בסלטים. עם זאת, אפשר להקפיא אותן לשימוש ברטבים ומרקים.

14. פולי קפה
הקפאת פולי קפה עשויה לפגוע בטעמם, שכן הלחות פוגעת בשמנים הטבעיים שלהם, והם עלולים לספוג ריחות לא רצויים מהמקפיא. עדיף לשמור אותם בכלי אטום במקום קריר וחשוך.

15. פירות עשירים במים (כגון אבטיח והדרים)
פירות בעלי תכולת מים גבוהה, כמו אבטיח ותפוזים, מאבדים את מרקמם לאחר ההפשרה והופכים לעיסתיים. עדיף להקפיא אותם רק אם מתכננים להשתמש בהם בשייקים קפואים.

טיפ חשוב לסיום
זכרו שמזון מתרחב בהקפאה, ולכן תמיד יש להשאיר מעט מקום נוסף במכלי האחסון האטומים שלכם לפני ההקפאה. כך תוכלו להימנע מהתפוצצות קופסאות ושימור טוב יותר של המזון.
הקפאה נכונה יכולה לחסוך זמן ולשמר טעמים, אך חשוב לדעת אילו מזונות כדאי להשאיר מחוץ למקפיא כדי להימנע מאכזבות קולינריות!
