מצ"ח: לא תיפתח חקירה פלילית נגד עומר מיארה בנה של היועמ"שית בהרב-מיארה. מיארה נחשד בגניבת אפוד קרמי מחייל במהלך שירות מילואים ב-2023. המכתב שוגר אמש בתשובה לפניית עו"ד זהבה גור מלפני חצי שנה. "האירוע טופל בתוך היחידה באמצעות הליך משמעתי, כולל הדחת הקצין מהמילואים, ובהיעדר תלונה מהנפגע - לא נמצא צורך בחקירה פלילית". (עידן יוסף)
טרקלין חדש נפתח בנתב"ג: כל שלבי הצ’ק-אין והרישום לטיסה במקום אחד
הטרקלין מרכז את כל שלבי הצ’ק-אין והרישום לטיסה במקום אחד, לנוחות מרבית. הוא כולל עמדות בידוק ביטחוני, דלפקי קבלה ורישום, וכן עמדות רישום עצמי
אתמול (שני) הושק "טרקלין נעזרים" בטרמינל 3 בנתב"ג. הטרקלין החדש מסמן מהפכה בנגישות בשדה התעופה, בכך שהוא מעניק חוויית טיסה נוחה, נגישה ונטולת בירוקרטיה לאנשים עם כל סוגי המוגבלויות.
הטרקלין מציע שירות מרוכז ומקיף לנוסעים הזקוקים לסיוע, מכלל חברות התעופה למעט אל על, המפעילה שירות ייעודי משלה.
הטרקלין מרכז את כל שלבי הצ’ק-אין והרישום לטיסה במקום אחד, לנוחות מרבית. הוא כולל עמדות בידוק ביטחוני, דלפקי קבלה ורישום, וכן עמדות רישום עצמי. המזוודות נשלחות ישירות מהטרקלין אל בטן המטוס, ולאחר מכן עוברים הנוסעים לתור ייעודי לבידוק כבודת היד, הממוקם בסמוך, ומשם ממשיכים ישירות לביקורת הגבולות. תהליך שצפוי לקחת עד עשר דקות המתנה בלבד.
בהתאם לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, האחריות לטיפול בנוסעים נעזרים ובכבודתם חלה על חברות התעופה מרגע כניסתם לטרמינל ועד להגעתם ליעד. שירותי הטרקלין החדש יסופקו על ידי חברות שירותי הקרקע של חברות התעופה, תוך שיפור משמעותי בחוויית השירות לנוסעים הזקוקים לסיוע.
