אלמוג בוקר: שלושה דברים מעניינים שקרו הלילה בגיזרת אירן: מפקד פיקוד מרכז של צבא ארה"ב האדמירל בראד קופר וראש המטות המשולבים הגנרל דן קיין תדרכו את הנשיא טראמפ במשך 45 דקות על תכניות מבצעיות חדשות לתקיפות נגד איראן. פרסום של ברק רביד. משרד החוץ של איחוד האמירויות קורא לאזרחיו לצאת מיידית מאיראן, לבנון ועיראק לאור ההתפתחויות האחרונות באזור, ובנוסף אוסר על אזרחיו לבקר באותן מדינות טראמפ הלילה: לא נאפשר לאיראן נשק גרעיני, הכלכלה שלהם קורסת. המצור מדהים. הם לא מקבלים כסף מנפט, ובתקווה ניתן יהיה לעבוד על משהו בקרוב
גפני: "המדינה חייבת לעמוד לימין החקלאים"
ח"כ משה גפני בסיור ביישובי קו העימות בצפון הארץ: "המדינה חייבת לעמוד לימין החקלאים"
יו"ר דגל התורה ויו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני סייר אתמול ביישובי קו העימות בצפון הארץ.
ח"כ גפני הגיע לישוב דוב"ב שבגבול לבנון, כשהוא מלווה ביו"ר "קרן השביעית" הרב בן ציון קוגלר, מנכ"ל הקרן הרב בנימין כהן, וחקלאים שומרי שביעית מכל רחבי הצפון.
החקלאים הציגו לרב גפני את הנזק העצום שנגרם לשדות, ובענף החקלאות בכלל, כתוצאה מהמלחמה בצפון.
הרב עירא צימרמן מהחקלאים הוותיקים בגליל סיפר לח"כ הרב גפני כי הקושי הבטחוני המתמשך לא היה זה ששבר את החקלאים, ודווקא האתגר הכלכלי הקשה הוא שעומד בפניהם בימים אלו ומאיים על פרנסתם.
החקלאים ציינו את כל נושא הביוקרטיה והקשיים במתווה הפיצויים הקיים, והרב גפני קבע ישיבה עם בכירי האוצר ורשות המיסים לסייע להם בפניותיהם.
יו"ר ועדת הכספים ח"כ גפני הבטיח שיפעל במסגרת דיוני הועדה וכן לקראת תקציב המדינה הקרוב כדי לסייע כלכלית ככל הניתן לחקלאי הצפון, "החקלאים ספגו מכה קשה כתוצאה מהמציאות הבטחונית והמדינה חייבת לעמוד לימינם בשעה זו, אעשה כל שביכולתי שהחקלאים יקבלו את הפיצויים המגיעים להם".
