פרמדיק מד"א ענבר גרין וחובש מד"א נפתלי הלברשטט שהגיעו לזירה ברמת גן סיפרו: "ראינו עשן שעולה מבניין עם הרס רב, שברי זכוכיות, מבין ההריסות ראינו 2 נפגעים מחוסרי הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעות קשות בגופם. ביצענו בדיקות רפואיות, אך הם היו ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם במקום"
בישראל נערכים לקבל את רשימת החטופים שישוחררו בשבת
בלשכת ראש הממשלה עדיין מכחישים שיש הסכמות עם חמאס בנוגע להמשך קיום העסקה, אך גורמים שונים אישרו לכאן חדשות שסיכומים כאלו אכן הושגו
בישראל נערכים לקבל מחר (שישי) את רשימת החטופים שאמורים להשתחרר בשבת הקרובה. בישראל מצפים לקבל מחמאס שלושה שמות של חטופים, כך דווח בכאן חדשות.
בלשכת ראש הממשלה עדיין מכחישים שיש הסכמות עם חמאס בנוגע להמשך קיום העסקה אך גורמים ישראלים וגם גורמים נוספים מאשרים לכאן חדשו שהסכמות כאלו אכן הושגו.
במשך שבע שעות נמשכו היום התייעצויות ביטחוניות בפיקוד דרום שבה השתתפו בכירים בדרג המדיני והצבאי, בהם גם צוות המשא ומתן. הדיונים התמקדו בסוגיית שחרור החטופים וגם בסיכויים לחזרה ללחימה.
המדינות המתווכות הפעילו בימים האחרונים לחץ כבד על חמאס כדי שימלא את חלקו בהסכם. זאת אחרי שישראל הציגה להן את הנתונים המלאים על יישום ההסכם מן הצד הישראלי. כתוצאה מהלחץ שהופעל עליו חמאס חזר בו מאיומיו ללא כל תמורה או התחייבות ישראלית כלשהי.
בכירים בישראל אומרים שחמאס יצר משבר מדומה, במטרה להפעיל על ישראל לחץ להתחיל במגעים על השלב השני בעסקה. בין הנתונים שהוצגו למתווכות: ישראל אפשרה כניסה של 600 משאיות ביום. משאיות עם מזון, דלק, גז, מים, תרופות, ציוד רפואי ואוהלים, בדיוק כפי שנקבע בהסכם.
כמו כן, ישראל אפשרה הכנסה מעל 200 אלף אוהלים לרצועת עזה. במקביל ישראל מאפשרת הכנסה של כל הדלק והגז המגיע ממצרים. ישראל גם מאפשרת כניסת טרקטורים וכלים כבדים לפינוי הריסות.
