השר עמיחי שיקלי בראיון ל׳ישראל היום׳ על הסערה שחולל - ״אני לא מצטער לרגע שעודדתי את בכיר השב״כ א' לחשוף את התנהלות רונן בר. א' הציג לי מידע מחקירה שניהל השב״כ נגד בן גביר. נחרדתי ממה שראיתי. ראש הארגון מנהל חקירות נגד נבחרי ציבור. הוא מנצל את הכוח של הארגון כדי לקדם אג'נדה פוליטית. אמרתי לא' שיש חשיבות אדירה שהציבור יכיר אירוע כזה״.
"נכנעה לישראל": הפגנות אלימות של תומכי חיזבאללה נגד ממשלת לבנון
ארגון הטרור מאשים את ממשלת לבנון בכניעה לישראל וקורא לתומכיו להפגין. למרות הניסיונות לשדר מסר של שליטה, האלימות סביב נמל התעופה בביירות חושפת את היחלשותו הפוליטית במדינה

המתיחות בביירות גואה לאחר יומיים של הפגנות אלימות מצד תומכי חיזבאללה, שחסמו את הכביש לנמל התעופה והתעמתו עם כוחות הביטחון.
ע"פ הדיווח בynet, הרקע להתפרצות המחאה הוא החלטת ממשלת לבנון לאסור על המראת מטוס איראני לשדה התעופה הבינלאומי בביירות, צעד שנתפס בחיזבאללה ככניעה ללחצים מצד ישראל, שהזהירה מפני משלוחי כספים איראניים המיועדים לשיקום הארגון.
בעוד טהרן מסרבת להיענות לבקשת לבנון לשגר מטוס חלופי להחזרת הנוסעים, התקיימה שיחת טלפון בין שרי החוץ של איראן ולבנון, בה הביעו נכונות לדון בנושא הפעלת הטיסות בין המדינות. במקביל, חיזבאללה שינה אסטרטגיה: לאחר שההפגנות האלימות, שבמהלכן הותקפה שיירת כוחות יוניפי"ל, ספגו גינויים חריפים מהנשיא, ראש הממשלה וממדינות האזור, הארגון ארגן הפגנה שקטה – מהלך חריג בהתנהלותו.
ההפגנה, שהחלה אחר הצהריים, הסתיימה כעבור שעה בלבד. סגן ראש המועצה המדינית של חיזבאללה, מחמוד קמאטי, הצהיר במהלך העצרת כי "לסבלנות יש גבול" וכי "אסור למדינה הזו לקבל תכתיבים ישראליים ואמריקניים". אחד המפגינים אף נשא שלט לעגני נגד דובר צה"ל בערבית, אביחי אדרעי, שהזהיר את לבנון מפני שיתוף פעולה עם איראן.
מנהיגי חיזבאללה מודעים לכך שמעמדם הפוליטי בלבנון הולך ונחלש. בעוד שהארגון מבקש לשמר את נאמנות תומכיו, הוא גם מנסה להימנע מהתלקחות שעלולה לפגוע במעמדו עוד יותר. מזכ"ל הארגון, נעים קאסם, אף קרא לתומכים להימנע מירי באוויר במהלך הלוויות בכירים צפויות, בטענה כי מדובר במעשה מזיק.
בכיר חיזבאללה, וופיק ספא, ניסה להרחיק את הארגון מהאלימות נגד כוחות יוניפי"ל וטען כי חיזבאללה "מכבד את החלטה 1701". גם חבר הפרלמנט מטעם חיזבאללה, איברהים אל-מוסאווי, הדגיש כי המחאה נגד האיסור על הגעת המטוס האיראני תתבצע "בדרך שלווה ואחראית". מנגד, ראש ממשלת לבנון הדגיש כי תקיפת יוניפי"ל בלתי מקובלת וכי יש להעניש את האחראים להפרות סדר.
למעשה, חיזבאללה ניצב בפני מציאות חדשה שלא רגילה אליה: מחאה ציבורית גוברת נגדו בתוך לבנון, לצד לחץ חיצוני מצד ישראל ומדינות ערב. הארגון מנסה לנווט בין שמירה על השפעתו הפוליטית לבין חשש מהתפרצות גל מחאה נגדו, שעלול לערער את כוחו אף יותר.