השר עמיחי שיקלי בראיון ל׳ישראל היום׳ על הסערה שחולל - ״אני לא מצטער לרגע שעודדתי את בכיר השב״כ א' לחשוף את התנהלות רונן בר. א' הציג לי מידע מחקירה שניהל השב״כ נגד בן גביר. נחרדתי ממה שראיתי. ראש הארגון מנהל חקירות נגד נבחרי ציבור. הוא מנצל את הכוח של הארגון כדי לקדם אג'נדה פוליטית. אמרתי לא' שיש חשיבות אדירה שהציבור יכיר אירוע כזה״.
דרישה לחשוף רשימה של 900 נאצים שקיבלו מקלט בקנדה | שההיסטוריה לא תחזור על עצמה
ארגון 'בני ברית' בקנדה דורש מבית המשפט להורות על פרסום רשימת פושעי מלחמה נאצים | הארגון ביקש עותק לא מצונזר של דו"ח בנושא, אך סורב על ידי הספרייה והארכיון הלאומי של קנדה | הארגון פתח בהליכים משפטיים נגד החלטת הספרייה הלאומית והארכיון של קנדה, שלא לפרסם רשימה של 900 פושעי מלחמה נאצים החיים בקנדה

ארגון יהודי בקנדה פנה לבית המשפט שיורה לספרייה הלאומית והארכיון הלאומי של קנדה לבית המשפט לפרסם את שמותיהם של פושעי מלחמה נאצים שהתיישבו במדינה אחרי השואה.
ארגון 'בני ברית'-קנדה החל בתביעה משפטית בבית המשפט הפדרלי בתגובה לסירוב הספרייה והארכיון בקנדה בנובמבר האחרון לפרסם את רשימת החשודים בפשעי מלחמה.
הרשימה נמצאת במסמכים שנוצרו על ידי ועדה של הממשלה הפדרלית לפשעי מלחמה ב-1986 בראשות השופט ז'ול דשנס. במשך כמעט 40 שנה, הממשלה הפדרלית מסרבת לפרסם את החומר לציבור.
אתר Ottawacitizen.com הקנדי, מדווח כי ניצולי שואה וכמה קבוצות וארגונים יהודיים קראו לפרסם את שמותיהם של 900 פושעי מלחמה נאצים. הרשימה מכילה שמות של מי שנטלו חלק ישיר בשואה וכן של משתפי פעולה נאצים ממזרח אירופה. גם ארגון פולני ואוקראיני הצטרפו לקריאות לחשיפת זהותם של פושעי המלחמה.
הבקשה הוגשה לאחרונה בבית המשפט הפדרלי, תוך שארגון 'בני ברית' טוען כי הספרייה והארכיונים של קנדה "פעלו באופן בלתי סביר ולא חוקי בהעלמת המידע" כשהם לא מפרסמים את דו"ח רודל.
"דו"ח רודל מספק צוהר להיסטוריית ההגירה של פושעי מלחמה נאצים לקנדה", ציין ארגון 'בני ברית' בבקשה שלו מבית המשפט. "עדיין צריך לספר את ההיסטוריה במלואה".
עשרות אקדמאים, פקידי ממשל לשעבר ומוסדות כגון האגודה ההיסטורית הקנדית ומוזיאון השואה של מונטריאול חתמו על הצהרה ב-19 בדצמבר האחרון הקוראת לממשלה לפרסם את הרישומים.
בנוסף, בשנה שעברה חתמו יותר מ-70 אקדמאים על עצומה מהמכון הקנדי לחקר אנטישמיות "לשחרר את כל התיעוד על פושעי מלחמה נאצים בקנדה".
39 אקדמאים, פקידי ממשל לשעבר ומוסדות כגון האגודה ההיסטורית הקנדית ומוזיאון השואה של מונטריאול חתמו על הצהרה ב-19 בדצמבר הקוראת לממשלה הליברלית לפרסם את הרישומים.
בנוסף, בשנה שעברה חתמו יותר מ-70 אקדמאים על עצומה מהמכון הקנדי לחקר אנטישמיות "הקוראת לשחרר את כל התיעוד על פושעי מלחמה נאצים בקנדה". בעוד שרשימות דומות פורסמו בארה"ב ובהולנד.
דוד גרנובסקי, מנהל קשרי ממשל של 'בני ברית' קנדה, טען בעבר כי פרסום מלא של דו"ח רודל הוא קריטי. "עלינו למנוע מההיסטוריה לחזור על עצמה", אמר גרנובסקי בהצהרה. "זה הכרחי שכולם יבינו את המידה שבה המדינה הזו הייתה שותפה לאפשר לנאצים להימלט מאחריות על פשעיהם".