מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 24°c
חיפה 21°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
כ"ו אדר התשפ"ה | 26.03.2025
תל אביב 18°c
באר שבע 24°c
חיפה 21°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ראש ממשלת בריטניה מודיע: "מעוניין ומוכן להציב כוחות באוקראינה"

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר הודיע כי הוא מוכן להעביר כוחות בריטיים לאוקראינה - לקראת תחילת המשא ומתן להפסקת אש: "כל תפקיד בסיוע להבטיח את ביטחונה של אוקראינה מסייע להבטיח את בטחונה של היבשת שלנו"

ראש ממשלת בריטניה מודיע: "מעוניין ומוכן להציב כוחות באוקראינה"
קייר סטארמר צילום: mhkuo nxl

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר הודיע שהוא "מעוניין ומוכן" להעביר כוחות בריטים לאוקראינה כדי לסייע להבטיח את ביטחונה כחלק מהמגעים להסכם עם רוסיה. 

ראש ממשלת בריטניה אמר כי הבטחת שלום בר קיימא באוקראינה היא "חיונית אם ברצוננו להרתיע את פוטין מתוקפנות נוספת בעתיד".

לפני שהשתתף בפסגת חירום עם מנהיגי אירופה בפריז, כתב סטארמר כי בריטניה מוכנה לתרום לערבות ביטחוניות לאוקראינה על ידי "הצבת הכוחות שלנו על הקרקע במידת הצורך".

"אני לא אומר את זה בקלילות", כתב בדיילי טלגרף . "אני מרגיש עמוקות את האחריות שמגיעה עם פוטנציאל להעמיד את אנשי השירות והנשים הבריטיות בפני נזק". 

סטארמר הוסיף: "אבל כל תפקיד בסיוע להבטיח את ביטחונה של אוקראינה מסייע להבטיח את בטחונה של היבשת שלנו, ואת ביטחון המדינה הזו".

"סיום המלחמה של רוסיה עם אוקראינה כשהוא יגיע, לא יכול להפוך רק להפוגה זמנית לפני שפוטין יתקוף שוב", כתב סטארמר. 

נזכיר כי מנהיגי אירופה יתכנסו לפסגת חירום בנושא המלחמה באוקראינה, בעקבות החששות שארה"ב מקדמת עם רוסיה שיחות שלום שלא יתואמו עם מנהיגי היבשת.

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר, שצפוי להשתתף בפסגה בפריז, אמר שזהו "רגע של פעם בדור לביטחון הלאומי שלנו, וברור שאירופה חייבת לקחת בו תפקיד משמעותי".

הודעה זו מגיעה לאחר שהשליח המיוחד של דונלד טראמפ לאוקראינה אמר כי מנהיגי אירופה יעודכנו אך לא ישתתפו בשום שלב בשיחות בין ארה"ב לרוסיה על סיום המלחמה.

קיר סטארמר מלחמת רוסיה אוקראינה בריטניה

 צבע אדום

art