אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
דרמטי: טראמפ פיטר את רמטכ"ל ארה"ב וקצינים בכירים נוספים
הנשיא דונלד טראמפ פיטר את רמטכ"ל צבא ארה"ב. מי שמונה במקומו הוא גנרל חיל האוויר האמריקאי גנרל (בדימוס) דן קיין. צעד זה מסמן תקופת תהפוכות במשרד ההגנה האמריקאי שנערך לשינויים הדרמטיים לאור דוקטרינת 'אמריקה תחילה' של הנשיא
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ פיטר אתמול (שישי) את רמטכ"ל צבא ארצות הברית, גנרל צ'ארלס בראון, לצד חמישה אדמירלים וגנרלים בכירים נוספים, כך דווח בסוכנות הידיעות רויטרס. במקומו של בראון, מונה גנרל (בדימוס) דן קיין - מינוי חריג של קצין בדימוס לתפקיד הקצין הבכיר ביותר בצבא ארה"ב.
מחליפו המיועד של בראון, דן קיין, הוא טייס קרב לשעבר שצבר יותר מ-2,800 שעות טיסה ב-F-16. קיין היה בין הטייסים שהגנו על וושינגטון ב-11 בספטמבר 2001, והיה מוכן להפיל מטוסים חטופים במידת הצורך.
הפיטורים ההמוניים כוללים גם את מפקדת חיל הים, אדמירל ליסה פרנצ'טי, את סגן ראש המטה של חיל האוויר, ואת היועצים המשפטיים הראשיים של הצבא, חיל הים וחיל האוויר. ברויטרס צוין כי צעד זה מסמן תקופת תהפוכות במשרד ההגנה האמריקאי, שכבר נערך לשינוי דרמטי במדיניות החוץ תחת דוקטרינת "אמריקה תחילה" של טראמפ.
בראון, פוטר באמצע כהונה של ארבע שנים שהייתה אמורה להסתיים בספטמבר 2027. בהודעתו, טראמפ הודה לבראון על 40 שנות שירותו, אך לא סיפק הסבר לפיטוריו. במהלך מסע הבחירות, טראמפ הבטיח לפטר את האחראים לנסיגה הכושלת מאפגניסטן ב-2021.
