ספיר לפקין: סגן נשיא איראן עארף: "עלינו להיות מוכנים למצב של מלחמה. האסטרטגיה שלנו היא שלעולם לא נפתח במלחמה, אך אם יכפו אותה, סיום המלחמה לא ייקבע בידי האויבים. הודענו על מוכנות למשא ומתן, אך הפעם אנחנו רוצים הבטחה. ארה"ב באמצע סבב המשא ומתן הקודם שהיה, תקפה את איראן. עכשיו איזו הבטחה יש שהפעם לא יעשו כך? אם נוכל להיות בטוחים שהם מחפשים משא ומתן אמיתי ולא מסווה לתעלול גדול יותר, ננהל משא ומתן"
מרגש: הבדלה ראשונה של אוהד בן עמי לאחר ששוחרר מהשבי
יחד עם איש החסד שי גראוכר ביקש אוהד בן עמי לעשות הבדלה לאחר ששוחרר. "אני צריך שתסבירו לי כי היינו עושים הבדלה בעזה"
שורד השבי אוהד בן עמי ששוחרר בשבת האחרונה סיפר היום (שני) כיצד התחזקה אצלו האמונה בתקופת השבי ועל ההבדלה שהיה עושה עם החטופים בעזה.
איש החסד הרב שי גראוכר שהגיע לבקרו ולהעניק לו את המענקים והמתנות במסגרת פעילותו מאז תחילת המלחמה בקרב בני משפחות השכול, האלמנות, היתומים והחטופים, במהלך הביקור ביקש אוהד מגראוכר לעשות הבדלה.
"התחזקתי קצת בשבי", סיפר אוהד במפגש וסיפר כי קיבל ערכת הבדלה וביקש: "אני צריך שתסבירו לי כי היינו עושים הבדלה".
הוא הוסיף: "כל השבי הזה, ממש הרגשתי שיש מישהו למעלה ששומר עלי ואני צריך להיות חזק".
הרב גראוכר ציין כי אוהד זוכר את סדר ההבדלה בעל פה לאחר שהיה עורך הבדלה בעזה בכל שבוע.
