נציגת האיחוד לענייני חוץ ומדיניות ביטחון קאיה קאלאס: "תוכנית השלום של עזה, אם תתממש, תהיה צעד בונה. יהיה מאתגר לוודא שחמאס עומד עומד בהתחייבות. ישראל בסופו של דבר תצטרך לסגת מעזה"
צפו: כך נעצרו המחבלים שתכננו לבצע פיגוע בשומרון
תיעוד שמפרסמת המשטרה חושף את פעילות לוחמי הימ"מ והשב"כ בסיכול פיגוע טרור בשומרון. בתיעוד נראים לוחמי הימ"מ עוצרים את החשודים בעת שהיו בדרכם לביצוע פיגוע
הותר לפרסום תיעוד של פעילות לוחמי הימ"מ ושירות הביטחון הכללי (שב"כ) בסיכול פיגוע טרור שהיה צפוי להתרחש בטווח הזמן המיידי. מצלמות הקסדה של הלוחמים תיעדו את רגע מעצרם של החשודים.
ב-11 בינואר, בפעילות משותפת בחטיבה המרחבית שומרון, נעצרו אחמד עלי זכארנה וטארק אבו זיד בשכם, בעת שהיו בדרכם לביצוע פיגוע. ברכבם נתפסו שני רובי M16 טעונים, אפודים, מסכות פנים ותחמושת רבה.
בחקירתם בשב"כ עלה כי השניים היו בדרכם לבצע פיגוע ירי בחווארה, וכי קיבלו מפעילי טרור מגדוד ג'נין מטען במשקל 100 ק"ג, אותו תכננו להפעיל נגד כוחות צה"ל הפועלים ביהודה ושומרון.
המחבלים, אחמד זכארנה (21) וטארק אבו זיד (25) מקבאטיה, מזוהים עם ארגון הטרור ג'יהאד איסלאמי.
