השר גולדקנופף מפרסם כעת התנצלות נוספת: ״בהמשך לגינוי שפרסמתי, ליבי עם כל אלו שנפגעו ובצדק. בלהט הריקודים והמוזיקה לא שמתי גבולות ודווקא כמי שעוזר למילואימניקים, שחרד לשלום החיילים ומתפלל להצלחתם, אני מבקש סליחה. היתה עלי חובה להשתיק את התזמורת במקום וכך אפעל להבא. מבין עד מאוד את הכואבים ומתנצל״.
כמה עולה לחיות בישראל? כמעט 100 אלף שקל לאדם בשנה
נתונים חדשים חושפים: ההוצאה השנתית לנפש עלתה ל-97.9 אלף שקלים, והצריכה הפרטית תופסת כמחצית מהתמ"ג – מה זה אומר על הכיס שלנו?

עלות המחיה בישראל ממשיכה לעלות, והמספרים החדשים שמגיעים מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מציגים תמונה ברורה: לחיות כאן זה לא זול - וזו מילה סופר עדינה. על פי נתונים שפורסמו היום (חמישי), ההוצאה הממוצעת לצריכה פרטית לנפש ב-2024 טיפסה ל-97.9 אלף שקלים בשנה – עלייה ניכרת לעומת 92.6 אלף שקלים ב-2023.
במבט רחב יותר, סך ההוצאה לצריכה פרטית בישראל במהלך 2024 הגיע ל-976.4 מיליארד שקלים – כמעט מחצית (48.7%) מהתוצר המקומי הגולמי של המדינה. לשם השוואה, ב-2023 עמד הסכום על 911.4 מיליארד שקלים, שהיוו 48.5% מהתמ"ג. הנתונים האלה ממחישים עד כמה הצריכה הפרטית היא מנוע מרכזי בכלכלה הישראלית, כשכמעט 39% מהמשאבים הלאומיים מופנים לשימושים אלה.
מה מרכיב את ההוצאה הזו? רוב הכסף – 87% מהצריכה הפרטית בשוק המקומי – מופנה לצרכים שוטפים. כשמפרקים את הנתונים, מגלים ששירותים כמו חינוך, בריאות, תחבורה ובידור תופסים 35.4% מהתקציב, בעוד שכר דירה ושירותי דיור מהווים 23.1%. מוצרי מזון, משקאות וטבק עולים ל-19.1% מההוצאה השוטפת, ודלק, חשמל ומים מוסיפים עוד 6%. את היתרה ממלאים מוצרים כמו תרופות ותמרוקים, שמרכיבים 3.4% נוספים.
בנוסף, ישראלים ממשיכים להשקיע גם במוצרים יקרים יותר. כ-8.7% מהצריכה הפרטית הופנו למוצרים בני-קיימה – החל ממכוניות וציוד חשמלי ועד ריהוט ותכשיטים. עוד 4.3% נרשמו למוצרים בני-קיימה למחצה, כמו בגדים, הנעלה וציוד לפנאי.