יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
נתניהו וכ"ץ: "אם המשטר בסוריה יפגע בדרוזים - הוא ייפגע על ידינו"
בהודעה חריגה שפרסמו, לקחו ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון כ"ץ חסות על הדרוזים שנמצאים בדרום סוריה: "לא נאפשר למשטר הטרור של האיסלם הקיצוני בסוריה לפגוע בדרוזים. אם המשטר יפגע בדרוזים - הוא ייפגע על ידינו"
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ הנחו את צה"ל להיערך להגנה על היישוב הדרוזי ג'ראמנה הנמצא בפרברי דמשק ומותקף כעת על ידי כוחות המשטר הסורי, והודיעו באופן חריג: "לא נאפשר למשטר הטרור של האיסלאם הקיצוני בסוריה לפגוע בדרוזים".
השניים מסרו בהודעה החריגה שיצאה מלשכת שר הביטחון: "לא נאפשר למשטר הטרור של האיסלם הקיצוני בסוריה לפגוע בדרוזים. אם המשטר יפגע בדרוזים - הוא ייפגע על ידינו".
עוד מסרו: "הנחנו את צה"ל להיערך ולהעביר מסר אזהרה חריף וברור: אם המשטר יפגע בדרוזים - הוא ייפגע על ידינו. אנו מחויבים לאחינו הדרוזים בישראל לעשות הכל כדי למנוע פגיעה באחיהם הדרוזים בסוריה וננקוט בכל הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחונם". למעשה מדובר בלקיחת חסות על הדרוזים בדרום לבנון.
במקביל, ב"ווינט" דווח כי ישראל מהדקת את הקשרים עם רוסיה ובמסגרת זאת שלח נתניהו את מזכירו הצבאי האלוף רומן גופמן לסדרת פגישות במוסקבה. המסר שמנסה ישראל להעביר הוא כי היא מעדיפה שרוסיה תשאר בסוריה על פני טורקיה, שמנסה לחבור לאל ג׳ולאני.
דברים אלו מגיעים אחרי דברי ראש הממשלה נתניהו על סוריה שעוררו זעם וגם הפגנות. נתניהו דרש "פירוז מלא של דרום סוריה מכוחות המשטר החדש" והתייחס לסוגיית הדרוזים במדינה. בעקבות כך, הנשיא א-שרע זימן אליו משלחת מטעם העדה הדרוזית בסוריה.
בנאומו אמר נתניהו: "לא נסבול כל איום על העדה הדרוזית בדרום סוריה". עוד ציין נתניהו, כי כוחות צה"ל יישארו "בכתר החרמון ומרחב החיץ לזמן בלתי מוגבל". מיד אחרי דבריו הסורים יצאו למחות ברחובות.
