אסף רוזנצוייג: דיווח ברויטרס- מדינות המפרץ לוחצות על טראמפ להמשיך את התקיפות באיראן ואפילו להגביר את הלחץ. למה זה חשוב? מפני שזה סותר את ההערכה כי אם איראן תמשיך לתקוף במדינות המפרץ הן ינסו לכפות על טראמפ לסיים את המלחמה ולחזור לשגרה. החשש המרכזי במפרציות כפי שעולה מהדיווח הוא שהמלחמה תסתיים ואיראן תישאר עם יכולת צבאית להמשיך ולאיים עליהן בעתיד, והדרישה העיקרית כעת מטראמפ היא לפגוע ביכולתה הצבאית של טהראן וביכולתה להתעצם מחדש.
שוטרים חיסלו מחבל שתכנן פיגוע בבית כנסת ובמטרו של מוסקבה
טרוריסט נוטרל במוסקבה על ידי כוחות מיוחדים לאחר שתכנן פיגוע טרור בבית כנסת באזור מוסקבה ובמטרו של מוסקבה. לאחר שנשבע אמונים לארגון טרור, ביצע החשוד סיור בשטח ורכש רכיבים לביצוע מטען חבלה
כוחות הביטחון של רוסיה מנעו פיגועים בבית כנסת באזור מוסקבה ובמטרו של מוסקבה. ברוסיה דווח כי החשוד הוא אזרח רוסי, יליד אחת ממדינות אזור מרכז אסיה, חבר בארגון טרור בינלאומי האסור ברוסיה.
על פי הדיווחים ברוסיה, המחבל התכוון לפוצץ מטעני חבלה תוצרת בית בבית כנסת באזור מוסקבה ובאחת מתחנות המטרו במוסקבה, לאחר הפיגועים, הוא תכנן לנסוע לאפגניסטן ולהצטרף לארגון טרור מקומי. המחבל התנגד למעצר ובסופו של דבר נוטרל תחת אש.
לאחר שנשבע אמונים לארגון הטרור, ביצע החשוד סיור בשטח ורכש רכיבים לביצוע מטען חבלה. במהלך החקירה התגלו במקום מגוריו כלי נשק, רכיבים, כימיקלים ואלמנטים להרכבת מטעני חבלה.
כזכור ביוני 2024 מחבלים פתחו באש לעבר בתי כנסת וכנסיות בשתי ערים במחוז הדרומי ביותר של דגסטן ברוסיה, והרגו לפחות 15 שוטרים, כומר אורתודוקסי ומספר אזרחים, במתקפה מתואמת של המחבלים.
רשויות אכיפת החוק הרוסיות אמרו אז לסוכנות הידיעות הממשלתית TASS כי החמושים בדאגסטן היו "אנשי ארגון טרור בינלאומי". הרשויות המקומיות דיווחו כי לפחות 15 בני אדם נהרגו רובם שוטרים ו-25 נפצעו.
גם במרץ 2024 השירות החשאי הרוסי מנע התקפה על בית כנסת במוסקבה. חוליית טרור של המדינה האסלאמית דאעש, חוסלו באזור קלוגה, עיר השוכנת כ-190 ק"מ דרומית-מערבית ממוסקבה.
