הסיבה שתיק הפצ"רית מוקפא נכון לעכשיו ואינו מתקדם היא שמחכים להחלטה של בג"ץ בעניין. בסיום חקירת המשטרה הוגשה עתירה לבג"ץ שמבקשת למנוע מהפרקליטות לטפל בתיק. בפרקליטות כבר הקימו צוות מיוחד, אולם מחכים להחלטה רשמית של בג"ץ שהם יכולים לטפל בתיק (גליקמן)
החות'ים מגבירים את האיומים: "ההחלטה כבר התקבלה, מחכים לאות"
ברקע הפסקת הסיוע ההומניטרי לעזה, המורדים החות'ים בתימן מחדשים את האיומים שלהם כלפי ישראל. בצנעא טוענים: "הושלמו כל הסידורים הצבאיים לסבב שני של עימות עם ישראל"
העיתון אל-אחבאר הלבנוני, שנחשב לכלי תעמולה של חיזבאללה, ציטט גורמים שמקורבים להנהגה החות'ית שאמרו כי עצירת הסיוע ההומניטרי לעזה עלולה להוביל להסלמה מסוכנת ול"התערבות" בנעשה.
בעקבות המצב, המורדים החות'ים בתימן חידשו את האיומים שלהם כלפי ישראל. בצנעא טוענים: "הושלמו כל הסידורים הצבאיים לסבב שני של עימות עם ישראל".
המורדים בתימן אמרו שלמעשה, "ההחלטה לחדש את הפעולות הימיות והאוויריות נגד האויב כבר התקבלה". לטענתם, הם "מחכים לאות מתנועות ההתנגדות הפלסטיניות", כך דווח ב"ווינט".
בתחילת השבוע, איים בכיר החות'ים נאסר א-דין עאמר בחשבון ה-X שלו: "העין עוקבת אחר עזה, היד על ההדק, הטילים והכטב"מים וכל היחידות הצבאיות בכוננות. החלטתו של המנהיג עבד אל-מלכ אל-חות'י ברורה".
