ארי קלמן: בלעדי | דרעי משיב לזעם הפנימי כלפיו ״תמצאו לי מה בן גביר עשה לחרדים״ יו״ר ש״ס דרעי כינס היום לישיבה חריגה את יועצי חברי הכנסת כדי לשמוע דרכם על המצב בשטח הש״סי ולהיערך לקראת הבחירות. • על הזעם כלפיו והזליגה לבן גביר: ״אם מישהו ימצא לי דבר אחד שעשה בן גביר למען הציבור החרדי שיבוא אלי לספר לי. בחור ישיבה חרדי צריך לדעת - ש"ס היא הבית שלו היא היחידה שנלחמת בשבילו״. • על הטענות בנוגע לחוק הגיוס הן מצר תלמידי הישיבות והן מצד המצביעים המסורתיים: ״ש"ס זה לא עוד מפלגה צריך לאזן בין הקהלים שלנו ולכן אנחנו פועלים ברגישות יתר. אין פה אחד שאין לו במשפחה מישהו שהיה או נמצא עכשיו בצבא. יש לנו הערכה עצומה לחיילים לכן לא תמיד אנחנו מגיבים כפי שאנשים כאלה ואחרים היו רוצים״. • האם ש״ס תיפגע פוליטית בבחירות?: ״אני לא מודאג בסוף ש"ס תביא את המספרים שהיא צריכה. אין עוד מפלגה שעשתה ועושה למען המצביעים שלה כמו ש״ס״.
מסוכן יותר לנסוע עם נהג מאשר עם נהגת
נשים מהוות 45% מכלל המורשים לנהוג בישראל אך מעורבות בתאונות דרכים בשיעור נמוך בהרבה מחלקן במצבת המורשים לנהוג
מי נוהג בטוח יותר גברים או נשים? התשובה היא נשים, כך על פי נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס המתפרסמים לרגל יום האישה הבינלאומי שיחול ב-8 למרץ.
בניגוד לסטיגמה, נשים נוהגות בטוח יותר ומעורבות פחות בתאונות דרכים. ברור וידוע שנשים נוהגות פחות מגברים באופן משמעותי, ועדיין ההבדלים במעורבות בתאונות דרכים בין נהגים גברים לנשים נוהגות, גדולה.
נשים מהוות 45% מכלל המורשים לנהוג בישראל אך מעורבות בתאונות דרכים בשיעור נמוך בהרבה מחלקן במצבת המורשים לנהוג.
8,851 נהגים ונהגות היו מעורבים בתאונות דרכים בכבישים עירוניים בשנת 2024, כאשר 2,164 מהם/ן היו נהגות - 24%.
223 נהגים ונהגות היו מעורבים בתאונות דרכים קטלניות (לפחות הרוג אחד) בכבישים עירוניים בשנת 2024, מהם/ן 37 נהגות – 17% בלבד.
2,283 נהגים ונהגות היו מעורבים בתאונות דרכים קשות בכבישים עירוניים בשנת 2024 כאשר 373 מהם/ן היו נהגות – 16%.
גברים מעורבים בתאונות חמורות (קשות וקטלניות) פי 2.1 מאשר נהגות נשים.
מחקרים מראים דווקא אחרת - נשים נוטות פחות לעבור על חוקי התעבורה מגברים, לנהוג באופן בטוח יותר מגברים, נמנעות פחות לקחת סיכונים בכביש ולכן הסיכון שלהן למעורבות בתאונת דרכים קשה או קטלנית נמוך יותר מאשר גברים נהגים.
דו"ח שהתפרסם באירופה מצביע על כך שגברים בני 15 – 30 מעורבים בתאונות קטלניות פי ארבעה יותר מנשים באותן קבוצות גיל. בישראל, הפער בין גברים צעירים לנשים צעירות בשיעורי התמותה בתאונות דרכים דומה לממוצע האירופי, ואף מעט גבוה ממנו. נתון זה הינו עקבי לאורך זמן ובין מדינות שונות ברחבי העולם, כמו גם בישראל.
