השר עמיחי שיקלי בראיון ל׳ישראל היום׳ על הסערה שחולל - ״אני לא מצטער לרגע שעודדתי את בכיר השב״כ א' לחשוף את התנהלות רונן בר. א' הציג לי מידע מחקירה שניהל השב״כ נגד בן גביר. נחרדתי ממה שראיתי. ראש הארגון מנהל חקירות נגד נבחרי ציבור. הוא מנצל את הכוח של הארגון כדי לקדם אג'נדה פוליטית. אמרתי לא' שיש חשיבות אדירה שהציבור יכיר אירוע כזה״.
יזהר שי מסיר את תמיכתו בפשרה המשפטית: “זוהי העת לאחדות, לא לפילוג”
לאחר חודשים של ניסיונות לתווך בין הצדדים, שי מודיע כי המהלך כשל וקורא לעצור את החקיקה המשפטית. לדבריו, יש להתמקד בהחזרת החטופים, חיזוק הביטחון ושיקום האמון הציבור

לאחר חודשים של ניסיונות לתווך בין הצדדים במערכת הפוליטית בנוגע לרפורמה המשפטית, יזהר שי הודיע כי הוא מסיר את תמיכתו בתהליך החקיקה סביב הוועדה למינוי שופטים וקורא לעצור מיידית כל חקיקה בעלת משמעות חוקתית בתקופה זו. בפוסט שפרסם, שי תיאר כיצד יחד עם תא”ל (מיל.) דדי שמחי ניסה לגבש פשרה בנושא, אך לדבריו, “המערכת הפוליטית בישראל של היום איננה משקפת את רצון העם לאחדות ולריפוי”.
לדבריו, הניסיון שהוביל נועד לא רק להסדיר את שיטת בחירת השופטים, אלא גם לעצור חקיקות שנויות במחלוקת עד להקמת ממשלה חדשה, ולהבטיח שכל שינוי חוקתי ייעשה רק לאחר דיון ציבורי מקיף והגעה להסכמות רחבות. למרות שהמהלך זכה לתמיכה ציבורית משמעותית ואף גובשה טיוטת חוק מתוקנת, המגעים כשלו בשל חוסר יכולת לגשר על הפערים הפוליטיים.
במסר ישיר לשר המשפטים יריב לוין וליו”ר ועדת החוקה שמחה רוטמן, שי קורא לעצור לאלתר את הרפורמה המשפטית ולהתמקד אך ורק במשימות הדחופות של השעה – השבת החטופים, חיזוק הביטחון, שחזור האמון במוסדות המדינה וטיפול במחדלי ה-7 באוקטובר. לדבריו, “האחדות בינינו היא התשובה המנצחת לחלאות האדם שקמו עלינו להשמידנו”.
שי גם יוצא בחריפות נגד המתקפה על מערכת המשפט וקורא להפסקת החרם על נשיא בית המשפט העליון ולגינוי ההשתלחויות ביועצת המשפטית לממשלה. “כולנו מחפשים עכשיו מנהיגות ערכית ומאחדת, לא מנהיגים שמפלגים אותנו”. הוא מצפה גם ממנהיגי האופוזיציה לקחת חלק בגישור בין חלקי החברה הישראלית ולשמש דוגמה אישית.
שי, שאיבד את בנו ירון אורי שי במלחמה, מדגיש כי תחושת השליחות רק התעצמה אצלו מאז אותו יום קשה. “אנחנו נמשיך לפעול לכבודם של כל הגיבורות והגיבורים שאיבדנו, על מנת שנהיה ראויים לזכרם”. לדבריו, המשימה לא הסתיימה – המאבק למען חיבורים, פיוס ואיחוי הקרעים בחברה הישראלית ימשיך, גם אם הדרך לשם תהיה קשה.