מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 29°c
חיפה 23°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
י"ח אדר התשפ"ה | 18.03.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 29°c
חיפה 23°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אכילת ביצה בשבוע יכולה להפחית סיכון למחלות לב

מחקר חדש מגלה, אכילת ביצה אחת עד שש ביצים בשבוע עשויה להפחית את הסיכון לתמותה ממחלות לב, במיוחד בקרב מבוגרים בני 70 ומעלה. ביצה נחשבת לאחד ממקורות המזון המזינים ביותר

אכילת ביצה בשבוע יכולה להפחית סיכון למחלות לב
אילוסטרציה צילום: pixabay

מחקר חדש שנערך באוסטרליה מציע כי אכילת ביצה אחת עד שש ביצים בשבוע עשויה להפחית את הסיכון לתמותה ממחלות לב, במיוחד בקרב מבוגרים בני 70 ומעלה. לימור מרדי טילבור, מנהלת המחלקה לתזונה באסותא מרכזים רפואיים, מסבירה. 

המחקר, שבוצע על ידי צוות חוקרים אוסטרלי וכלל כ-8,700 משתתפים, מצא כי אנשים בגיל השלישי שצרכו בין ביצה אחת לשש ביצים בשבוע הפחיתו את הסיכון למוות מסיבות שונות בכ-15% בהשוואה לאנשים שצרכו ביצים פעמיים בחודש או פחות. הממצאים הללו מצביעים על כך שגם צריכה מתונה של ביצים יכולה להיות חלק מתפריט בריא ומאוזן.

ביצה נחשבת לאחד ממקורות המזון המזינים ביותר. היא מכילה ויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית, חומצות שומן בלתי רוויות, ויטמינים מסיסי שומן כמו A, D, E ו-C, כולין, ומינרלים חיוניים נוספים. כל אלו תורמים לבריאות הלב, תפקוד המוח ומערכת החיסון. ויטמין D, לדוגמה, חשוב לשמירה על עצמות חזקות ולתפקוד השרירים, בעוד שכולין חיוני לבריאות המוח והכבד.

בעבר, ההמלצות הרפואיות היו להמעיט בצריכת ביצים בשל החשש מעלייה ברמות הכולסטרול בדם ומחלות לב נלוות. אולם מחקרים עדכניים מצביעים על כך שצריכת הכולסטרול מהמזון אינה קשורה ישירות לעלייה ברמות הכולסטרול בדם. השפעה משמעותית יותר מגיעה מצריכת שומנים רוויים ושומני טראנס. לכן, גם גופי בריאות מובילים שינו את המלצותיהם בשנים האחרונות.

האגודה האמריקאית ללב קבעה כבר בשנת 2020 כי צריכת שבע ביצים בשבוע בטוחה לאנשים בריאים. גם בישראל, איגוד הלב הישראלי מציין כי ניתן לצרוך ביצה ביום כחלק מתפריט מאוזן.

למרות הממצאים החיוביים לגבי צריכת ביצים, חשוב להדגיש כי בריאות הלב אינה תלויה במזון אחד בלבד אלא בדפוס התזונה הכללי. תזונה מגוונת המבוססת בעיקר על מקורות צמחיים, דלה בשומנים רוויים ועשירה בשומנים חד בלתי רוויים, יכולה להפחית את הסיכון למחלות לב ולשפר את איכות החיים. מזונות כמו ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים ודגים שומניים תורמים לתפריט מאוזן ובריא ללב.

לדברי לימור מרדי טילבור, מנהלת המחלקה לתזונה באסותא מרכזים רפואיים: "במשך שנים רבות הייתה המלצה להימנע מביצים בשל תכולת הכולסטרול הגבוהה שבהן. אך כיום ידוע כי הכולסטרול במזון עצמו לא מהווה בעיה עיקרית, אלא דווקא השומן הרווי שבמזון. מחקרים מראים שצריכת ביצים בכמות מתונה יכולה להשתלב היטב בדפוס תזונה בריא, במיוחד כאשר התפריט כולל מזונות עשירים בשומנים בריאים כמו שמן זית, אבוקדו ואגוזים".

מרדי-טילבור מוסיפה כי: "חשוב לציין כי הפחתה של סיכון למחלות לא נקשרת רק עם מזון אחד, אלא על דפוס התזונה הכללי של האדם. תזונה מגוונת מבוססת צמחים, דלה יחסית בשומן רווי ועשירה בשומן חד בלתי רווי, מסייעת למניעת מחלות לב. התזונה לא חייבת לכלול ביצים".

לסיכום, המחקר האוסטרלי מחזק את ההבנה כי ביצים אינן אויב תזונתי אלא יכולות להוות חלק מתפריט בריא.

ביצים מחקר רפואי אסותא

 צבע אדום

art