מיכאל שמש: לשכת שר הביטחון: כבר בסוף חודש אפריל המליץ הרמטכ”ל, רב-אלוף אייל זמיר, לשר הביטחון ישראל כ״ץ למנות את אלוף דדו בר כליפא למפקד פיקוד המרכז, ואף ביקש ממנו לראיין אותו לתפקיד. שר הביטחון קיים עם בר כליפא ראיון אישי במהלך חודש יוני, התרשם כי הוא המועמד המתאים ביותר לפקד על פיקוד המרכז, והחליט כעת להודיע על קבלת המלצת הרמטכ״ל ועל המינוי הצפוי בסבב המינויים הבא. מדיניות שר הביטחון היא לקדם בצה״ל מפקדים בעלי רקורד מוכח של התקפיות והצלחות במלחמת התקומה, בהתאם למדיניות הביטחון אותה מוביל שר הביטחון יחד עם רה״מ בנימין נתניהו.
סער נגד אירופה: "אל תיתנו לגיטימציה לטבח של הג'יהאדיסטים בדמשק"
שר החוץ גדעון סער תקף בחריפות את מדיניות אירופה כלפי סוריה בריאיון ל"בילד", כשהוא מזהיר מפני הענקת לגיטימציה למשטר החדש בדמשק. לדבריו, מנהיגם, ג'ולאני, ואנשיו "היו ג'יהאדיסטים ונשארו ג'יהאדיסטים – גם אם עטו חליפות
שר החוץ גדעון סער מתח ביקורת על כך שמנהיגים אירופאים עלו לרגל לדמשק ולחצו את ידיו של ג'ולאני, שהתיימר להציג שלטון "אינקלוסיבי", אך בפועל אנשיו ביצעו טבח חסר רחמים באזרחי "סוריה החדשה".
"על אירופה להתעורר ולהבין את המציאות – לעצור את הלגיטימציה למשטר שמבצע מעשי זוועה כבר בראשית שלטונו," אמר סער, וקרא לקהילה הבינלאומית לגנות את מעשי הרצח הברבריים ולהפסיק להפגין סלחנות כלפי ארגוני טרור.
כזכור כפי שדיווחנו: בנוסף ל-745 האזרחים העלווים שנהרגו בידי כוחות הביטחון, נהרגו 125 אנשים מכוחות הביטחון, ועוד 148 חמושים נאמני אסד.
נשיא סוריה אחמד א-שרע אמר היום לפנות בוקר במסגד בשכונת אל-מזה בדמשק: "מה שאירע במדינה הוא במסגרת האתגרים הצפויים. עלינו לשמור על האחדות הלאומית ועל שלום הבית. אנחנו יכולים לחיות ביחד במדינה הזאת עד כמה שאפשר".
בעקבות העימותים האלימים, משרד ההגנה הסורי בדמשק עדכן כי "הוקמה ועדה למעקב אחר ההפרות, ומי שיפר את הנחיות הממסד יעמוד למשפט צבאי".
