השר גולדקנופף מפרסם כעת התנצלות נוספת: ״בהמשך לגינוי שפרסמתי, ליבי עם כל אלו שנפגעו ובצדק. בלהט הריקודים והמוזיקה לא שמתי גבולות ודווקא כמי שעוזר למילואימניקים, שחרד לשלום החיילים ומתפלל להצלחתם, אני מבקש סליחה. היתה עלי חובה להשתיק את התזמורת במקום וכך אפעל להבא. מבין עד מאוד את הכואבים ומתנצל״.
היסטוריה בבני ברק: החלה הריסת בית המדרש 'הליגמן' בגן ורשא
בית הכנסת המפורסם 'הליגמן' הממוקם בגן ורשא יצא להריסה לטובת בניית בית מדרש ענק וחדש. צפו ברגעי ההריסה היום, ואיזה קיר ישאירו לשימור?

אין בני-ברקי שלא מכיר את בית הכנסת המפורסם 'הליגמן', הממוקם בגן ורשה. בית הכנסת העתיק, שהוקם בשנת תרצ"ד, שימש בשנותיו הראשונות גם כמשכנה של ישיבת פוניבז', עם קליטת התלמידים הראשונים שהגיעו עם ייסודה בשנת תש"ד. בנוסף, הרבי ה'אמרי חיים' מויז'ניץ זצ"ל, עם בואו לבני ברק, ערך במקום את הטיש הראשון שלו בעיר.
כעת, עומד המבנה ההיסטורי בפני הריסה, ובמקומו יוקם בית כנסת חדש ומורחב, תוך שמירה על המורשת המיוחדת של המקום.
במשך עשרות שנים שימש בית הכנסת קהל מגוון, הן מהציבור הדתי-לאומי והן מהציבור החרדי. לפני יותר מעשרים שנה נכנסו להנהלתו מספר גבאים צעירים, ששיפצו והרחיבו את המבנה, מה שהפך אותו למוקד שוקק חיים. כיום פועלים במקום מספר כוללים וכן בית הוראה מרכזי.
בעבר התנהל מאבק ירושה בין יורשי יהושע הליגמן לבין עמותת בית הכנסת על בעלות שטח המבנה. בית המשפט העליון הציע פשרה, שהתקבלה על ידי שני הצדדים, לפיה בית הכנסת ימשיך לפעול באותה מתכונת ובאותו שם. במסגרת ההסכם, התחייבו המתפללים לשלם למשפחת הליגמן סכום שנע בין 1 ל-3.5 מיליון שקל, כפיצוי על חלקה בבעלות על המגרש. את הסכום הנדרש הצליחו המתפללים לגייס באמצעות מגבית המונים.
ברבנות בית הכנסת כיהן בעבר מרן הגר"נ קרליץ זצ"ל, וכיום ממשיך את דרכו בנו, הגאון רבי אברהם ישעיהו קרליץ.
כעת, עם ציון 90 שנה להקמת בית הכנסת, החליטה הנהלתו לחדש את המבנה ולהקים בניין חדש בן שלוש קומות, במקום המבנה הישן והחד-קומתי ששימש עד כה. לצורך כך יצאו הגבאים בקמפיין גיוס מימון בשם "ששמת חלקי", במסגרתו פנו למתפללי בית הכנסת ולתומכים נוספים. בכנס גיוס מרשים, שנערך בשנה שעברה במוצאי שבת פרשת יתרו באולמי וואלי שבכפר סבא, גויסו למעלה מ-7.5 מיליון שקל.
כעת החלה הריסת המבנה הישן, כאשר על פי ההנחיה של רב בית הכנסת, הגאון רבי אברהם ישעיהו קרליץ, יישאר קיר אחד מהמבנה המקורי, זאת בשל קדושתו והיותו ספוג בתפילותיהם של גדולי עולם שהתפללו במקום.
במוצאי ראש חודש שבט נפרדו המתפללים מבית הכנסת הוותיק, ועברו באופן זמני למבנה חלופי ברחוב בלוי 8 הסמוך, שם מתקיימות כעת כל התפילות והשיעורים עד להשלמת המבנה החדש.











